eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Egy Eurostar vonat a hollandiai Roosendaal pályaudvarán 2016. április 28-án. A Siemens vállalat vasúti szerelvényeket gyártó részlege és a Holland Vasutak, az NS vasúttársaság próbajáratokat indít az Amszterdamot, Brüsszelt és Londont összekötő útvonalon. A három nagyvárost érintő járatokat várhatóan 2017 végén üzemelik be.
Nyitókép: MTI/EPA/Robin Utrecht

Jó hír a kecskemétieknek – változik a vonatközlekedés

Május 27-től változtat a MÁV a reggeli menetrenden a Budapest-Nyugati – Cegléd- Szolnok/Kecskemét viszonylaton. Reggel több vonat indul majd a fővárosba, és csökken a menetidő is a vasúttársaság ígérete szerint.

Kerékgyártó Józsefnek, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatójának – az info.szolnok.hu-n megjelent – Szalay Ferenc szolnoki polgármesternek írt levéle szerint a MÁV-START a vonalon a reggeli menetrendi struktúra módosítását tervezi, amelynek célja a vasútvonal mentén fekvő települések és Kecskemét kiszolgálásának javítása, ezáltal a nagyon zsúfolt 4-es főút és a repülőtéri gyorsforgalmi út tehermentesítése.

A remények szerint kedvezőbb lesz a vasút versenyképessége a távolabbi elővárosi térségekből, és az utazási körülmények is javulnak

– írja a BAON.

Módosítják a vonatok megállási rendjét, csökkentik a menetidőt és növelik a vonalon közlekedő vonatok számát. Így elérhető a zsúfoltság mérséklődése, hiszen egyenletesebb lesz az utasok eloszlása.

2020 első negyedévétől ráadásul várható a KISS emeletes motorvonatok forgalomba állása, amelyek egyik közlekedési célterülete a 110a vasútvonal, tehát a Budapest-Nyugati – Cegléd- Szolnok/Kecskemét viszonylat. Az új vonatokkal „valószínűsíthető a menetrendszerűség javulása”.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×