INFORÁDIÓ 
2019. december 12. csütörtök
Gabriella

m15-ös út

m1-es autópálya

útépítés

M15-ös autóút Rajka határában 2018. február 8-án. Tizennégy és fél kilométer hosszan, 19,3,5 milliárd forint európai uniós és hazai költségvetési forrásból kétszer kétsávosra bővítik 2020 tavaszára az M15-ös autóutat az M1-es autópálya és a magyar-szlovák határ között.

Fontos változás jön az egyik legforgalmasabb autóúton

Infostart

A Pozsonyba vezető kulcsfontosságú M15-ös építése új szakaszába ért, korlátozásokat léptettek életbe.

Épül az M15 autóút M1-es autópálya és Rajka országhatár közötti szakasza. A jobb pálya jelenleg 85 százalékos készültségben van, sőt két rövidebb szakaszon már teljesen elkészült. A forgalmat ezeken a szakaszokon már az új aszfaltra terelték, és elkezdődtek a bal pálya felújítási munkálatai. A további részeken a forgalmat a következő hónapokban szakaszosan terelik át a jobb pályára - írja a Kisalföld.

Április 26-án elkezdődött az 1-es főúton a körforgalmak építése. Ezzel összefüggésben a Hegyeshalom irányából Pozsony irányába tartó felhajtóágat június végén nyitják meg. Ezután a Hegyeshalom csomópont másik oldalán lévő fel- és lehajtóág építése következik. Budapest irányába a felhajtó, Pozsony irányából a lehajtó lezárásával megkezdődik a másik körforgalom átépítése is. A munkák ideje alatt, a balesetek elkerülése érdekében a közlekedőknek jelzőlámpás terelésre kell majd számítaniuk.

A 19,5 milliárd forintos kivitelezési munkálatok tervezett befejezési határideje 2020 tavasza.

Nyitókép: Krizsán Csaba
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018