INFORÁDIÓ 
2020. május 30. szombat
Janka, Zsanett

mentőhelikopter

győrfi pál

omsz

Itt vannak a részletek az új mentőhelikopterekről

Itt vannak a részletek az új mentőhelikopterekről

Infostart

Nemcsak a légi jármű új, hanem az egészségügyi felszereltsége is jóval színvonalasabb.

Új mentőhelikopterek álltak szolgálatba az Országos Mentőszolgálatnál, és a haon.hu kiderítette, hogy a külsőre hasonló, sárga gépek miben különböznek elődeiktől. Győrfi Pál, az Országos Mentő­szolgálat kommunikációs és PR-vezetője elmondta, a légi mentés jelenleg az ország egész területén működik, üzemeltetéséről az Országos Mentőszolgálat által alapított OMSZ Légimentő Kht. gondoskodik. A gépek 7 bázisról, a debreceni mellett, a budaörsiről, a miskolciról, a szentesiről, a pécsiről, a sármellékiről és a balatonfürediről szállnak fel. A mentőhelikoptereket évente mintegy háromezer alkalommal vetik be.

A debreceni Eurocopter 135P2+ típusú mentőhelikopter egy kilenc helikopterből álló flotta része lesz, melyek beszerzéséről a kormány tavaly határozott. Három gépet már átvettek, december 31-ig valamennyi új mentőhelikopter megérkezik.

Az új helikopter külső megjelenése hasonló az eddig használt gépekéhez, de erősebb hajtóművel, fejlettebb radar- és navigációs berendezésekkel, robotpilótával, valamint éjjellátóval is rendelkezik. Műszerezettségüknek köszönhetően a közeljövőben az éjszakai légi mentés is elindulhat.

A gép egészségügyi felszerelése szintén jobb mint a korábbié volt, a legmodernebb mentéstechnikai eszközökkel, lélegeztető- és újraélesztő berendezésekkel, illetve ultrahangkészülékkel is felszerelték. A helikopter kötéltechnikai mentésre is alkalmas, ami eddig hiányzott a magyarországi légi mentésből.

A mentőhelikopter riasztása elsősorban sürgős ellátást igénylő eseteknél, például baleseteknél, újraélesztéseknél indokolt. A speciális légijármű személyzete háromtagú: helikoptervezetőből, orvosból és paramedikusból áll.

Nyitókép: police.hu
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018