eur:
395.61
usd:
366.63
bux:
65620.68
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A budapesti Bozsik Stadion területén talált, 250 kilogrammos, második világháborús, fel nem robbant bomba a hatástalanítás előtt 2019. április 28-án. A hatástalanítás idejére a lakók és az ott-tartózkodók biztonsága érdekében kiürítik és lezárják a környéket.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Ez a bomba vár a tűzszerészekre a Bozsik Stadionnál

250 kilós brit szörnyeteggel kell elbánniuk a tűzszerészeknek.

Befejeződött a kiürítés a budapesti Bozsik Stadion környékén, így a Magyar Honvédség tűzszerészei megkezdik a korábban előkerült világháborús robbanótest hatástalanítását - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

Gajdos Milán elmondta: a rendőrség átadta a területet a tűzszerészeknek.

Megkezdődött a 250 kilogrammos brit légibomba hatástalanítása.

A művelet miatt a XIX. és a XVIII. kerületet érintően vannak forgalomkorlátozások. Az M1 aktuális csatorna tudósítója azt mondta: több mint ezer embernek kellett elhagynia otthonát.

A XIX. kerületben a befogadóhely a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola tornaterme. A XVIII. kerületi lakosoknak a Kondor Béla Közösségi Házban alakítottak ki befogadóhelyet.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint reggel 7-től várhatóan kora délutánig a 93A, a 136E és a 236-os busz módosított útvonalon közlekedik, elkerüli a lezárt területeket.

A Mávinform azt közölte: a lezárás a Budapest-Lajosmizsei vonalat érinti. A vonatközlekedés várhatóan 9.45 és 15 óra között szünetel a Kőbánya-Kispest - Pestszentimre szakaszon.

A robbanószerkezet hatátalanításáról és a biztonsági intézkedésekről itt és itt is írt az Infostart.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×