INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 24. szombat
Bertalan

balaton-felvidék

agrárminisztérium

természetvédelem

Monoszló, 2010. július 4. A Hegyestű geológiai bemutatóhely a Káli-medence keleti részén, a Veszprém megyei Monoszló közelében. A felvétel 2010. július 4-én készült. MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Nagy beavatkozásokat végeztek a Balaton-felvidéken

Infostart / MTI

Veszélyeztetett madár-és denevérfajok védelmét célzó intézkedésekről van szó. Összesen tíz projekten dolgozik a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága, ezeket összesen 3,5 milliárd forintból valósítják meg.

Veszélyeztetett madár-és denevérfajok védelmét célzó beavatkozásokat végeztek a Balaton-felvidéken, melyek révén jelentősen javultak az érintett fajok életfeltételei.

Balczó Bertalan, az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős helyettes államtitkára a Veszprém megyei Ősiben rendezett, szerdai projektzáró rendezvényen elmondta, hogy a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága jelenleg tíz projekten dolgozik a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében, melyeket összesen 3,5 milliárd forintból valósítanak meg.

A most lezárult fejlesztés egyik eleme volt egy 104 millió forintból megvalósult programnak, melynek keretében öt természetvédelmi részfeladatot végeztek el - tette hozzá. Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának igazgatója közölte: a 2016-ban indult projektet az E.ON Áramhálózati Zrt.-vel kötött megállapodás keretében végezték el.

Nyitókép: MTI/H. Szabó Sándor
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018