eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Reggeltől estig szedtek szemetet a Duna-parton

Az Aztakeservit egyesület tagjai és az általuk mozgósított aktivisták szombaton egész nap szedték a szemetet Dunaföldvár külső területei.

Az akciót alapos előkészítés előzte meg: felmérték a célba vett terepeket, biztosították a szükséges munkaeszközöket, zsákokat és szállítójárműveket, Alapos előkészítéssel álltak neki most végrehajtott akciójuknak, de számba vették a szemét elhelyezéséből eredő feladatokat is – írja a DUOL.

Ferenczi Zsolt, az egyesület elnöke szerint az elismerés azokat illeti, akik a hűvös és esősre fordult időjárás ellenére is munkába álltak szombat reggel. A szervezet vezetője elmondta: aznap reggel 7-től délután 4-ig munkálkodtak, de az előkészületek már egy jó hónappal ezelőtt megkezdődtek.

„A célunk az volt, hogy Dunaföldvár külső területeit, beleértve a Duna-partot és a szigetet is, megtisztítsuk a hulladéktól. A településen kívül talált illegális hulladéklerakókat is felszámoltuk.

Sok tervünk van, és ez a munka annak csak egy része”

– tájékoztatott Ferenczi Zsolt, aki kiemelte: az eső ellenére körülbelül százötvenen segítették a nehéz munkát. A szemétgyűjtéssel nem zárult le a program: a Duna-parti bázisukra várták azokat, akik „tort” akartak ülni a szeméten egy vacsorával, itallal és koncertekkel.

Az egyesület elnöke elárulta: a munkájuk eredményeként hatalmas depónyi szemetet a Dunanett Kft. elszállítja a megfelelő helyszínre. Előtte azonban szétválogatják a fémet, üveget, műanyagokat és egyebeket. Az eldobált PET-palack mennyisége az elmúlt két év alatt, mintegy nyolcvan százalékkal csökkent. „Az akcióink jó hatással voltak az emberekre” – mondta Ferenczi Zsolt, hozzátéve: egyik céljuk, hogy elsősorban a fiatalokat nyerjék meg magunknak. „Fogadják el, és álljanak mellénk, mert amit mi csinálunk az igenis egy menő dolog. Nekünk ez nem ciki, hanem büszkeség” – fogalmazott az egyesület vezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×