eur:
394.08
usd:
364.99
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A leégett nádas Fonyód közelében 2019. április 9-én. A Turul utca és az M7-es autópálya közötti szakaszon április 4-én kigyulladt, százhektáros területen leégett berek oltása egy napig tartott.
Nyitókép: MTI/Varga György

Holdbéli táj keletkezett Magyarországon - galéria

Hatalmas, mintegy százhektáros területen égett le a nádas (berek) Fonyód közelében. A Turul utca és az M7-es autópálya közötti szakaszon április 4-én kigyulladt, százhektáros területen leégett berek oltása egy napig tartott.

A nád kulcsfontosságú a vízi ökoszisztémában, rengeteg olyan élőlénynek nyújt élőhelyet, táplálékot, szaporodási helyet, amelyek máshol nem tudnának létezni. A nád égése, égetése tehát a hozzá kapcsolódó élőközösséget is károsítja: ezen a 100 hektáron a madarak, a rovarok, algák és baktériumok sem találják már meg a megfelelő életkörülményeket.

Az érintett területen a kétéltűek valószínűleg elpusztultak, a most érkező vízimadarak pedig új életterületet kénytelenek keresni maguknak

- mondta korábban az InfoRádióban Tóth Viktor, az MTA Balatoni Limnológiai Intézetének a nádasokkal foglalkozó munkatársa.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×