eur:
392.52
usd:
365.92
bux:
66783.97
2024. április 25. csütörtök Márk

Toroczkai: a mandátumszerzés egy csoda lesz

A Mi Hazánk elnöke szerint csoda lesz" ha az európai parlamenti választásokon meghaladják a bekerüléshez szükséges öt százalékos küszöböt.

"Ha lesz mandátumunk, vagyis áttörjük az ötszázalékos küszöböt, az önmagában egy csoda lesz" - hangsúlyozta Toroczkai László szombaton Dunaújvárosban, a lakossági fórumát megelőző sajtótájékoztatón.

Az MTI kérdésére kiemelte: "a semmiből jőve", saját oligarcha és állami támogatás nélkül, kizárólag a tagjaik és szimpatizánsaik erejéből, lelkesedéséből politizálva, néhány hónappal a bejegyzésük után a bejutás az Európai Parlamentbe olyan áttörést jelentene, hogy az őszi önkormányzati és a 2022-es országgyűlési választásokra megkerülhetetlen politikai erővé válna mozgalmuk.

Megjegyezte: nem számolgat mandátumokat, ha ez alapján működne, akkor a Jobbik EP-listáját vezetné és nem a Mi Hazánkét.

A pártelnök elmondta, hogy folyamatosan járja az országot és az elmúlt félévben világossá vált, ma Magyarországon két nagy politikai tömb van: az egyik a Fidesz által vezetett nemzeti együttműködés rendszere, a másik pedig az "elvtelenül egyesült balliberális oldal". Hozzátette: azokat a választópolgárokat szeretnék képviselni, akiknek sem Orbán Viktor, sem Gyurcsány Ferenc rendszere nem felel meg.

Toroczkai László arról is beszélt, hogy azokat képviselik, akik gyökeres változásokat akarnak az olyan stratégiai kérdésekben, mint a multik támogatása a magyar kkv-kal szemben vagy a bankok támogatása a kilakoltatott magyar családokkal szemben.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×