INFORÁDIÓ 
2020. június 6. szombat
Cintia, Norbert

mi hazánk mozgalom

ep-választás

európai unió

Toroczkai: a mandátumszerzés egy csoda lesz

Infostart / MTI

A Mi Hazánk elnöke szerint csoda lesz" ha az európai parlamenti választásokon meghaladják a bekerüléshez szükséges öt százalékos küszöböt.

"Ha lesz mandátumunk, vagyis áttörjük az ötszázalékos küszöböt, az önmagában egy csoda lesz" - hangsúlyozta Toroczkai László szombaton Dunaújvárosban, a lakossági fórumát megelőző sajtótájékoztatón.

Az MTI kérdésére kiemelte: "a semmiből jőve", saját oligarcha és állami támogatás nélkül, kizárólag a tagjaik és szimpatizánsaik erejéből, lelkesedéséből politizálva, néhány hónappal a bejegyzésük után a bejutás az Európai Parlamentbe olyan áttörést jelentene, hogy az őszi önkormányzati és a 2022-es országgyűlési választásokra megkerülhetetlen politikai erővé válna mozgalmuk.

Megjegyezte: nem számolgat mandátumokat, ha ez alapján működne, akkor a Jobbik EP-listáját vezetné és nem a Mi Hazánkét.

A pártelnök elmondta, hogy folyamatosan járja az országot és az elmúlt félévben világossá vált, ma Magyarországon két nagy politikai tömb van: az egyik a Fidesz által vezetett nemzeti együttműködés rendszere, a másik pedig az "elvtelenül egyesült balliberális oldal". Hozzátette: azokat a választópolgárokat szeretnék képviselni, akiknek sem Orbán Viktor, sem Gyurcsány Ferenc rendszere nem felel meg.

Toroczkai László arról is beszélt, hogy azokat képviselik, akik gyökeres változásokat akarnak az olyan stratégiai kérdésekben, mint a multik támogatása a magyar kkv-kal szemben vagy a bankok támogatása a kilakoltatott magyar családokkal szemben.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018