INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 27. vasárnap
Adalbert

bálna

közgyűlés

eladás

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) által szervezett, Budapest a szemünk előtt című városkommunikációs fotókampány óriásplakátjaiból nyílt kiállítás a Bálna Budapest kulturális centrum épülete előtt 2014. szeptember 3-án.

Eldőlt a Bálna sorsa, döntött a közgyűlés

Infostart

Elfogadták a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő előzetes ajánlatát.

Eladja a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központot az államnak a fővárosi önkormányzat. A Fővárosi Közgyűlés szerdán 18 igennel, 9 nem ellenében támogatta a Bálna eladását.

A testület a Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztés elfogadásával úgy döntött: elfogadja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. február 28-ai előzetes ajánlatát. Így nettó 11 milliárd 223 millió 970 ezer forintért eladja az államnak a Bálna kulturális központot, valamint a vele funkcionálisan egységet képviselő ingóságokat.

A döntés előtt a DK és a Jobbik fővárosi képviselője as az eladás ellen érvelt. A DK-s Gy. Németh Erzsébet a közgyűlés ülése előtti sajtótájékoztatóján a fővárosi vagyon elkógyavetyéléséről beszélt. Mint mondta, Budapest jelenleg egy 11 milliárd forint értékű perben áll a Bálna épületével kapcsolatban, és ha elveszti azt, akkor se pénze, se ingatlanvagyona nem marad.

Az ellenzéki képviselő úgy fogalmazott, hogy Tarlós István főpolgármester igyekszik megszabadulni mindentől, amivel nem boldogul. Példaként említette a HÉV-et, a Dagály fürdőt, valamint az iskolákat és a kórházakat. A DK politikusa sajtóinformációkra hivatkozva azt mondta, a főváros legközelebb a Gellért fürdőt értékesítheti.

A jobbikos Tokody Marcell érdekesnek nevezte, hogy Budapest annak ellenére a két évvel ezelőtti tervek szerinti 11 milliárd forintért kívánja értékesíteni az államnak a Bálna épületét, hogy közben jelentősen emelkedtek az ingatlanárak.

Hozzátette, az előterjesztésben gyakorlatilag az szerepel, hogy a főváros rossz gazdája volt az épületnek, annak hasznosítása csak állami kézben lehetséges.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018