eur:
392.24
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Irtó közel a negatív hőmérsékleti csúcs

Csütörtökön akár mínusz 6 fokra is ébredhetünk, de akár a hét hátralévő hajnalainak mindegyikén fagyhat.

A keddi 9-15 fokos csúcshőmérséklet és a szép, napos idő láttán még nem szabad azt hinni, hogy mindjárt itt a nyár, sok víz lefolyik a Dunán még addig.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint ráadásul a szerda még a keddinél is csípősebb reggelt ígér: a szerda hajnali órákban az ország leghűvösebb területein -3 és +5 fok közötti értékeket lehet leolvasni a hőmérőről, majd legfeljebb 13 fok lesz napközben árnyékban.

A csütörtök reggeli előrejelzésre a tavaszváróknak szinte már rá sem szabad nézni, ugyanis a leghűvösebb hajnali órában akár mínusz 6 fok is lehet.

Az éjszakai fagyoktól egyébként a hét hátralévő részében sem szabadulunk, hiába lesz a hétvégén napközben káprázatosan ragyogó idő, akár 22 fokkal is árnyékban.

Felmerül a kérdés: voltak-e valaha ilyen hideg éjszakák március legvégén? A válaszért szintén nem kell sokat kattintani, a met.hu oldalon ugyanis fellelhetők a napi szélsőértékek is, kiderül, a mínusz 6 már igazán nincs messze az ilyenkor mért leghidegebbtől, a 101 évvel ezelőtti márciusvég viszont az ideinél is hidegebb volt, mínusz 11 fokos éjszakákat kellett kibírni az első világháború végóráiban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×