INFORÁDIÓ 
2019. június 26. szerda
János, Pál

kisföldalatti

vörösmarty tér

bomba

Budapest, 2011. május 28. Az egykori Luxus Áruház épülete a Vörösmarty téren. Giergl Kálmán  tervezte, 1911-ben. Napjainkban a Stradivarius és Bershka világcégek divatruházati üzletei működnek falai közt. MTI/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának és archívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.

Bomba a Vörösmarty téren, nem jár a kisföldalatti

Egy II. világháborús robbanótestet találtak földmunkák közben a Vörösmarty téren, ahol most a rendőrség kiüríti a környéket - mondta el az InfoRádiónak Gajdos Milán, az I. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós ezred kommunikációs tisztje.

Egy 100 kilós, II. világháborús szovjet rombolóbombát találtak a Vörösmarty téren Budapesten a tér felújítása során. A tér Deák Ferenc utca felőli oldalán talált robbanótest kiiktatásáig a területet 100 méteres körzetben lezárták, kiürítik - tudta meg az InfoRádió Gajdos Milántól, az Első Honvéd Tűzszerész és Hadihajós ezred kommunikációs tisztjétől.

Azt egyelőre nem lehet tudni, meddig tart a területzár, a katonák körültekintően és célratörően dolgoznak, hogy mindenki hamar haza tudjon menni - tette hozzá.

A Metróért Egyesület a Facebookon közölte: a tér és az Oktogon között nem jár a földalatti (M1-es metró).

Nyitókép: MTI/Bizományosi: Jászai Csaba

Kapcsolódó hang

Bomba a Vörösmarty téren
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018