eur:
381.98
usd:
353.62
bux:
58424.86
2023. december 7. csütörtök Ambrus
Betegeknek felírt receptek Kozma Ottó háziorvos rendelőjében Nyíregyháza-Oroson 2012. szeptember 28-án.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Több ezer kitöltött recept került az utcára Győrben

A gyógyszertár tudta nélkül kidobták a már használt vényeket, személyes adatokhoz férhettek hozzá a guberálók.

Lejárt orvosi recepttel tömte meg valaki a szelektív hulladékgyűjtő konténert a győri Bem téren. A személyes adatokat tartalmazó dokumentumhegyet nem gyógyszerészek dobták ki. Sok ezer darab volt benne, százas kötegekben, egy a város másik felén lévő gyógyszertárból.

Amint a Kisalföld kiderítette, a sok ezer recept egy Bem térhez közeli lakásban lehetett, amit a patika korábban raktárként használt. A lakást a tulajdonos eladta, s a gyógyszertár vezetőjének senki nem jelezte, hogy a recepteket el kellene távolítani. A régi szabály egyébként az volt, hogy a gyógyszertár maga gondoskodott a receptek megfelelő őrzéséről öt éven át, utána pedig arról, hogy megsemmisüljenek. Ma már más a szabályozás, azt a receptet, amit most váltunk be, a nagykereskedő őrzi és semmisíti meg.

Az adatok biztonságáért nem a különös észjárású kidobó, hanem a patika felel, azonnal jöttek is a gyógyszerészek, és szolgálati kocsival vitték el a kötegeket. Az adatkezelési szabályokat azonban így is megsértették, mert nem gondoskodtak megfelelően arról, hogy személyes adatok ne váljanak illetéktelenek számára hozzáférhetővé. Személyes adattal visszaélés történhetett, de csak abban az esetben, ha bizonyíthatóan sérelem ér valakit a malőr miatt.

Címlapról ajánljuk

Nacionalistából lett Putyin-hívő a megölt ukrán politikus

Az ukrán biztonsági szolgálat magára vállalta egy Oroszországba menekült, Moszkva-párti volt ukrán képviselő meggyilkolását. A köpönyegforgató és bizarr politikai karriert befutott Ilja Kivát egy Moszkva-környéki faluban találták holtan, néhány órával azután, hogy felszólította Zelenszkij elnököt: kövessen el öngyilkosságot.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×