eur:
393.85
usd:
367.92
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Betegeknek felírt receptek Kozma Ottó háziorvos rendelőjében Nyíregyháza-Oroson 2012. szeptember 28-án.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Több ezer kitöltött recept került az utcára Győrben

A gyógyszertár tudta nélkül kidobták a már használt vényeket, személyes adatokhoz férhettek hozzá a guberálók.

Lejárt orvosi recepttel tömte meg valaki a szelektív hulladékgyűjtő konténert a győri Bem téren. A személyes adatokat tartalmazó dokumentumhegyet nem gyógyszerészek dobták ki. Sok ezer darab volt benne, százas kötegekben, egy a város másik felén lévő gyógyszertárból.

Amint a Kisalföld kiderítette, a sok ezer recept egy Bem térhez közeli lakásban lehetett, amit a patika korábban raktárként használt. A lakást a tulajdonos eladta, s a gyógyszertár vezetőjének senki nem jelezte, hogy a recepteket el kellene távolítani. A régi szabály egyébként az volt, hogy a gyógyszertár maga gondoskodott a receptek megfelelő őrzéséről öt éven át, utána pedig arról, hogy megsemmisüljenek. Ma már más a szabályozás, azt a receptet, amit most váltunk be, a nagykereskedő őrzi és semmisíti meg.

Az adatok biztonságáért nem a különös észjárású kidobó, hanem a patika felel, azonnal jöttek is a gyógyszerészek, és szolgálati kocsival vitték el a kötegeket. Az adatkezelési szabályokat azonban így is megsértették, mert nem gondoskodtak megfelelően arról, hogy személyes adatok ne váljanak illetéktelenek számára hozzáférhetővé. Személyes adattal visszaélés történhetett, de csak abban az esetben, ha bizonyíthatóan sérelem ér valakit a malőr miatt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×