INFORÁDIÓ 
2019. július 20. szombat
Illés

kecskemét

gyakorlat

baleset

videó

Sokkoló videó Kecskemét belvárosából

Sokkoló videó Kecskemét belvárosából

Infostart

Ittas sofőr, karambol, cserbenhagyó, sikoly, beszorult ajtók, füst, újraélesztés, halál - ezzel sokkolták a középiskolásokat.

Kedden egész délelőttre lezárták a Deák teret Kecskeméten, ahol a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat szervezésében középiskolás diákoknak tartottak baleseti szimulációt. A kitalált történet szerint a szerencsétlenül járt autó vezetője ittas volt, a hátul ülő utas nem használt biztonsági övet, a karambolban érintett másik gépkocsi sofőrje segítségnyújtás nélkül elhajtott, az elsőként odaérkező nem tudta/merte megkezdeni az újraélesztést.

Testközelből láthatták a diákok, hogy a tűzoltóknak cseppet sincs egyszerű dolguk, amikor a sérülteket próbálják kiszabadítani, kivágni a roncsokból, vigyázva arra, nehogy tovább rontsanak a helyzetükön. De végiggondolhatták azt is, mennyi esély van az életben maradásra akkor, ha a baleset éjszaka, egy nem túl forgalmas úton történt, hiszen ilyenkor nagyon sok idő telhet el a mentők kiérkezéséig.

Nehéz mérni egy ilyen szimuláció eredményességét, de a pedagógusok visszajelzései szerint a fiatalokban mélyebb nyomot hagy, mint ha csak tanórán hallanának a balesetekről, így lehet abban bízni, hogy jobban oda fognak figyelni, ha megszerzik a jogosítványt - írja a baon.hu.

Képek a gyakorlatról itt.

A teljes gyakorlat:

Nyitókép: baon.hu
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018