eur:
395.72
usd:
372.21
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: nool.hu/Torjay Attila

Megvan az ország legnépszerűbb orvosa

A közönségszavazás egyértelmű nyertese a balassagyarmati kórház sebésze, Tandel Beáta lett, aki 3834 szavazatot kapott.

Több mint százezren szavaztak az ország legnépszerűbb orvosaira a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj közönségszavazásán. A díjat 2017-ben alapították, s olyan szakembereket lehet jelölni, akik „cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy akár a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon”.

A szavazás hétvégén zárult, addig közel 700 orvosra érkezett szavazat az ország minden tájáról. Bár a szakmai zsűri csak később fog dönteni, a közönségszavazás eredménye már megvan: a legtöbben a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház sebész főorvosára, Tandel Beátára szavaztak, aki 3834 szavazatot gyűjtött.

A nool.hu cikke szerint a doktornő 22 éve áll a balassagyarmati és nyugat-nógrádi betegek szolgálatában. Balassagyarmat felvidéki vonzáskörzetéből, Nagycsalomjáról származik, kisgyermek korától az orvosi pályára készült, 1996-ban a pozsonyi egyetemen szerzett általános orvosi diplomát. Régi gyerekkori álma vált valóra, amikor elkezdett dolgozni a kórház sebészeti osztályán, ahol otthon érzi magát.

Úgy véli, hogy egy kisebb vidéki kórházban a beteg-orvos viszony sokkal közvetlenebb, szorosabb, mint a nagy intézményekben, márpedig az emberi kapcsolatok nagyon fontosak számára.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×