eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Róna Tamás rabbi (k) Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát (b) és Galambos Ádám evangélikus teológus társaságában fohászt mond az Imák Auschwitz után - emlékezetkiállítás megnyitóján a kecskeméti Bozsó Gyűjteményben 2015. március 22-én.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Átadták a Scheiber Sándor-díjat

Róna Tamás főrabbi, az Országos Rabbiképző - Zsidó Egyetem (ORZSE) tanszékvezető tanára az idei kitüntetett.

Róna Tamás főrabbi, az Országos Rabbiképző - Zsidó Egyetem (ORZSE) tanszékvezető tanára kapta idén a Scheiber Sándor-díjat. Az elismerést Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára és Fürjes Zoltán helyettes államtitkár adta át Budapesten.

Soltész Miklós köszöntőjében kiemelte: a díj névadóját és a díjazottat összeköti a minden megnyilvánulásukban tetten érhető emberségességük. Kitért arra: Róna Tamást köszönet illeti azért a munkáért, amit az ifjúság neveléséért és a keresztény-zsidó párbeszédért végzett. Az egyházi és politikai vezetők , ha olykor vitáznak is egymással, abban mindig egyetértenek, hogy a "vallási közösségeket megtartva és a zsidó-keresztény párbeszédet folytatva lehet csak továbbmenni" - fogalmazott Soltész Miklós.

Róna Tamást 2005-ben avatták rabbivá. Tíz éve hozta létre Kiskunhalason a nyári zsidó családi tábort, amely azóta országos hírű lett. Munkásságának fontos része a már háromkötetes hittankönyve. A Keresztény-Zsidó Tanács felkérésére állította össze A magyarországi zsidóság története című, középiskolásoknak szóló tankönyvét. Róna Tamás a 2000-es évek elejétől tart előadásokat a keresztény-zsidó párbeszédről, tagja a Keresztény-Zsidó Tanácsnak és a Keresztény-Zsidó Társaságnak.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×