eur:
393.77
usd:
367.96
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
A 130 éves kiskörei Tisza-híd 2017. december 19-én, amelyet a MÁV Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésének keretében felújítanak. A Kál-Kápolna-Kisújszállás vasútvonalon a vasúti, valamint Heves és Pusztataskony között a közúti forgalmat bonyolító, regionális jelentőségű vasúti és közúti híd műszaki állapota miatt a felújítás már elkerülhetetlen. A munkálatok várhatóan 2018 júniusában teljes vágány- és útzár mellett kezdődnek meg és a tervek szerint 5 hónapon át tartanak.
Nyitókép: Mészáros János

Hetekre lezárnak egy fontos átkelőt a Tiszán

Felújítják a 132 éves kiskörei Tisza-hidat, az ország egyetlen vegyes használatú közúti és vasúti átkelőjét.

A rekonstrukció miatt jövő szerdától május 14-éig pótlóbuszok járnak majd Kisköre és Abádszalók között. A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint ebbe az időszakban Heves és Pusztataskony között terelőúton, Kisköre, Tiszanána, Sarud, Újlőrincfalva, Poroszló, a tiszafüredi Tisza-híd, Tiszafüred, Tiszaszőlős, Tiszaderzs és Abádszalók érintésével lehet majd közlekedni.

Az érintettek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), valamint az Útinform honlapján tájékozódhatnak az ajánlott kerülőútvonalról és az aktuális forgalmi helyzetről.

A Kál-Kápolna-Kisújszállás vasútvonalon a pótlóbuszok március 27-étől ismét a kiskörei erőmű hídján és a töltéseken lévő árvízvédelmi utakon közlekednek, de ez a menetrendjüket nem érinti. Az országos autóbuszjáratok Kisköre és Abádszalók között kerülőútvonalon közlekednek. A Volánbusz 11 midibuszos járatpárt közlekedtet a kiskörei erőmű hídján.

A társaság a Kisköre, Erőmű megállóhelyen és az abádszalóki autóbusz-állomáson biztosít csatlakozást országos és regionális járataihoz. (Részletesen: http://www.volanbusz.hu/hu/hirek/forgalmi-hirek/hir/34124.)

A MÁV és a Magyar Közút közösen fedezi a híd felújításának és karbantartásának költségeit.

A korszerűsítés eredményeként megszűnik majd a vasúton a 20 kilométer/órás sebességkorlátozás, a megengedett sebesség 40 kilométer/órára változik.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×