eur:
395.08
usd:
371.07
bux:
65119.05
2024. április 19. péntek Emma
Dr. Melczer Mária Ágnes, a Magyar Gyógyszerész Kamara Békés megyei elnöke kiszolgál Telekgerendáson, a helyi gyógyszertárban. Két esztendő alatt a patikák húsz százaléka bezárt Békés megyében. A folyamat napjainkban is folytatódik, sőt a gyógyszerészek attól tartanak, hogy a folyamatosan apadó állami hozzájárulás csökkenése és a most beinduló generikus program, amelynek keretében mindig a legolcsóbb készítményt kell felajánlani, tovább ronthatják a gyógyszertárak helyzetét. A gyógyszertárak működtetése tőkeigényes tevékenység, nagy a bér- és rezsiköltsége, s mindehhez több tízmilliós gyógyszerkészlet társul.
Nyitókép: Rosta Tibor

Kiderült, mennyi gyógyszert viszünk vissza a patikába

A lejárt szavatosságú vagy fel nem használt gyógyszer veszélyes lehet a környezetre.

Tavaly 9 százalékkal, 305 tonnára nőtt a Recyclomed Nonprofit Kft. által Magyarországon begyűjtött gyógyszerhulladék mennyisége. Egy évvel korábban 281,5 tonnát semmisítettek meg. A cég 2005 óta háromezer tonna gyógyszerhulladékot gyűjtött be, a mennyiség évről évre növekszik, és a közben eltelt 13 év alatt megkétszereződött - írja a Világgazdaság.

Tavaly havonta átlagosan 25 tonna gyógyszerhulladékot szállítottak el. Csaknem 2300 patikában, számos fiókgyógyszertárban és patikákon kívüli gyógyszerárusító helyeken, összesen 4166 gyűjtőponton találhatók meg a zöld konténerek, amelyekbe a lejárt szavatosságú vagy feleslegessé vált gyógyszert ki lehet dobni.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×