INFORÁDIÓ 
2020. október 26. hétfő
Dömötör

genfi autószalon

kiállítás

gépjármű

Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatótanácsának elnöke, a Mercedes-Benz Cars vezetője bemutatja a Mercedes-Benz EQV tanulmányautót a Genfi Nemzetközi Autószalon sajtónapján, 2019. március 5-én. A 89. Genfi Nemzetközi Autószalon március 7-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

Az idei Genfi Autószalon nagyon más, mint a korábbi évek kiállításai

Hiányzik például néhány nagy név. Emellett érezhetően változnak a trendek, egyre nagyobb az elektromos autók aránya – mondta az InfoRádióban a helyszínen tartózkodó Heckenast László újságíró.

„Néhány nagy név hiányzik: nincs itt a Ford, nincs itt a Volvo, nincs itt a Land Rover, Jaguar” – kezdte az értékelést Heckenast László. Az újságíró kiemelte: sok a kínai és európai startup, ami elektromos autót mutat be a rendezvényen. A nagy gyártók távolmaradásával kapcsolatban elmondta: egyrészt nem rukkoltak elő bemutatható új modellekkel, illetve más csatornákon keresztül igyekeznek eljutni a vásárlókhoz.

Az elektromos autók irányába történő lépés egyértelmű a Genfi Világkiállításon, de az is feltűnő, hogy sokkal kevesebb szó esik az önvezető autókról – tájékoztatott Heckenast László. Ebben közre játszhat néhány közismert baleset, illetve az is, hogy az önvezető autókkal a gyárak „maguk alatt vágták a fát”, hiszen minden reklám és PR-anyag arról szól, hogy milyen jó vezetni az adott gépjárművet, ez pedig az önvezető autókra nem jellemző.

Inkább tehát az elektromos autókról volt szó, és köztük olyanokat is bemutattak, melyek

már 500 kilométer megtételére is alkalmasak egy töltéssel.

A kiállításon jelenlévő startupok és nagyvállalatok egyaránt mutattak be versenyautókat, hiszen az elektromos technológiák kimondottan alkalmasak arra, hogy – a nagy nyomatékkal – jelentős gyorsulást produkáljanak.

Sok cég nem csupán autógyárként, hanem mobilitásszolgáltatóként szeretne megjelenni a piacon

– emelte ki az újságíró. Ez részben nyilván PR-fogás, de kétségtelen, hogy a digitalizáció nagyon fontos elem az ilyen vállalkozásoknál, különböző online eszközökkel is szolgálnak a sofőröknek, de út közben telefonon rendelhető

töltőkocsikkal is előrukkolnak majd.

A Skoda egy elektromos kerékpárral - talán inkább robogóval - is megjelent a kiállításon, ami szerintük a „városi életmód egyik fontos közlekedési eszköze lesz”.

Nyitókép: MTI/Cyril Zingaro

Kapcsolódó hang

Az elektromos autóké a jövő, az önvezető technológia azonban visszaszorult
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018