INFORÁDIÓ 
2020. július 9. csütörtök
Lukrécia

szájer józsef

ep-választás

balog zoltán

várkert bazár

Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő beszédet mond az Európai Polgár díjak magyar kitüntetettjeinek rendezett átadóünnepségen a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Dísztermében 2018. szeptember 21-én. Elismerést kapott a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), Szvorák Katalin Kossuth-díjas énekművész és Varga Erika divattervező, a Romani Design alapítója.

Szájer József gyógyírt ajánlott "a globalista utópizmus áfiumára"

A 2015-ös migrációs válság következtében eltűnni látszik a hagyományos bal- és jobboldali ellentét a világpolitikában, helyette a globalisták és a szuverenisták ellentétéről beszélhetünk – mondta Szájer József európai parlamenti képviselő a Várkert bazárban tartott előadásában. 

"Szájer József és társai végvári vitézekként küzdenek" - Balog Zoltán miniszterelnöki biztos vezette fel az Eötvös József előadássorozat idei első felszólalóját, Szájer József európai parlamenti képviselőt és előadását, amely

A globalista utópizmus áfiuma és az ellene való orvosság

címét viselte. Az emberi erőforrások egykori minisztere a XVII. századi oszmán hódítások vészkorszakához hasonlította korunk Európája politikai környezetét.

Történelmi párhuzam

"A leplezetlen szándékom pedig az, hogy ha nem is méltatlan személyemmel, de a korral és a magyarság XVII. századi török birodalmi fenyegetettségével, a nemzeti védelem és erő lehetőségeivel XXI. századi párhuzamot vonjak.”

Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője ugyancsak a Magyarország középső részeit muzulmán rabigába hajtó Oszmán Birodalomhoz hasonlította az Európai Uniót vezérlő liberális és globalista politikai erőket. A képviselő szerint ez a hasonlóság abból fakad, hogy

az európai keresztény kultúra megtörésére felsorakozó bandériumok akkor is, és ma is Magyarország és a nemzetállamok szuverenitására törnek.

"Történelmi rendforduló tanúi vagyunk ma a világban" - mondta Szájer; a strasbourgi törvényhozás képviselője szerint a 2015-ös menekültválság óta megszűnni látszik a bal- és a jobboldal közötti hagyományos politikai szembenállás, és a helyébe egyik oldalon a globalista, míg a másik oldalon a független nemzetállamok szuverenista erői lépnek.

Van gyógyír: a nemzetállami együttműködés

"Az új hatalmi viszonyok, a világ uralmáért folytatott valóságos és spirituális küzdelem egyfajta - újnak is mondható - globalizmus, és az eddigi világrend fundamentumát jelentő nemzetállami rendszer közötti szembenállásként sokkal világosabban ábrázolható. A régi választóvonal fokozatosan mosódik el, az új pedig fokozatosan, lépésről lépésre ölti fel a formáját. Az, hogy miképpen fog kinézni a jövő, jelentős mértékben ebben a küzdelemben fog eldőlni.

Szájer József hozzátette: bár jelenleg a határok és nemzetek eltörléséért harcoló, egyfajta délibábos utópiát hajszoló globalista erők vezetik az Európai Uniót, a májusi európai parlamenti választások után ez talán másként lesz. A szuverenista oldalon felsorakozó, többnyire konzervatív-jobboldali pártok, és más antiglobalista mozgalmak ugyanis nyerésre állnak Európában: Olaszországtól Ausztrián át Lengyelországig függetlenségpárti kormányzatok alakultak, és ez a folyamat világviszonylatban is egyre jelentősebb.

Szájer József előadás végén gyógyírt ajánlott az áfiumra, vagyis bódító hatású globalista utópisztikus politikai ideológiára:

az egymással szorosan együttműködő nemzeti erők megerősítését.

"Az utópista globalizmus áfiuma elleni legfőbb antidótum a minket összekötő nemzeti szálak megerősítése, a világra, a környezetünkre vigyázó szemekkel odafigyelő okos nemzeti építkezés."

Kijelentette: a magyar kormány azért szállt be a globális ideológiai vitába, hogy a nemzeti, szuverenista álláspontot erősítse.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Kapcsolódó hang

Szájer József előadása a Várkert Bazárban
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018