INFORÁDIÓ 
2020. április 2. csütörtök
Áron

áeek

kórház

kórházi ágykihasználtság

beteg

egészségügy

Azonnal cselekszik a kormány: nem lesz többé földön alvás a kórházakban

Infostart

A beteg gyermeküket kísérő szülők számára fekhelyet biztosítanak, és ellátásukra 660 millió forint áll rendelkezésükre évente.

Azonnali hatállyal elindítja az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a kórházi kísérő szülők elhelyezésére szolgáló ágyak beszerzését. Az ÁEEK szombati közleménye szerint számos kórház tart ágyakat a beteg gyermekek hozzátartozói számára is, de néhány intézmény nem teljesítette még az elvárásokat e téren.

A közleményben minden jogosult hozzátartozónak megfelelő elhelyezést ígérnek, ezzel is segíteni kívánva a kórházba kerülő gyermekek gyógyulását. A szülők ellátására évente 660 millió forintot tesz félre a kormányzat - fogalmaz a közlemény.

Februárban az alapvető jogok biztosa emelt szót a kórházban gyermekük mellett bent tartózkodó szülők ingyenes ellátása érdekében, illetve amellett is, hogy jogosultak éjszakai benntartózkodás céljából fekhelyhez jutni.

Előzőleg széleskörű civil összefogással juttattak kórházakat ágyakhoz annak érdekében, hogy egyetlen szülőnek se kelljen a földön aludnia, mint ahogy az több példán keresztül a sajtóban elterjedt.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018