eur:
392.49
usd:
365.97
bux:
66865.77
2024. április 25. csütörtök Márk

Azonnal cselekszik a kormány: nem lesz többé földön alvás a kórházakban

A beteg gyermeküket kísérő szülők számára fekhelyet biztosítanak, és ellátásukra 660 millió forint áll rendelkezésükre évente.

Azonnali hatállyal elindítja az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a kórházi kísérő szülők elhelyezésére szolgáló ágyak beszerzését. Az ÁEEK szombati közleménye szerint számos kórház tart ágyakat a beteg gyermekek hozzátartozói számára is, de néhány intézmény nem teljesítette még az elvárásokat e téren.

A közleményben minden jogosult hozzátartozónak megfelelő elhelyezést ígérnek, ezzel is segíteni kívánva a kórházba kerülő gyermekek gyógyulását. A szülők ellátására évente 660 millió forintot tesz félre a kormányzat - fogalmaz a közlemény.

Februárban az alapvető jogok biztosa emelt szót a kórházban gyermekük mellett bent tartózkodó szülők ingyenes ellátása érdekében, illetve amellett is, hogy jogosultak éjszakai benntartózkodás céljából fekhelyhez jutni.

Előzőleg széleskörű civil összefogással juttattak kórházakat ágyakhoz annak érdekében, hogy egyetlen szülőnek se kelljen a földön aludnia, mint ahogy az több példán keresztül a sajtóban elterjedt.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×