INFORÁDIÓ
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly

állami számvevőszék

momentum

támogatás

Újra kaphat állami támogatást a Momentum

Infostart / MTI

Visszavonta a Momentum Mozgalom költségvetési támogatásának felfüggesztését az Állami Számvevőszék (ÁSZ), miután a pártnál megteremtették a törvényi előírásoknak megfelelő gazdálkodás alapvető kereteit. A Párbeszéd Magyarországért Párt esetében ugyanakkor az együttműködés hiánya miatt továbbra is érvényben van az intézkedés - közölte a számvevőszék.

Az ÁSZ a 2018-as országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése keretében, 2019. január 16-án zárta le a Momentum Mozgalom ellenőrzését. Mivel a párt nem igazolta a törvényes gazdálkodásnak való megfelelést, ezért az ÁSZ kezdeményezte a párt költségvetési támogatásának felfüggesztését. Az ÁSZ tájékoztatta a Momentum elnökét, hogy milyen dokumentumokkal kell igazolnia az ÁSZ-nak azt, hogy a pártnál megteremtették a törvényes gazdálkodás feltételeit.

Közölték azt is, a Momentum Mozgalom elnöke megküldte az ÁSZ-nak a gazdálkodás törvényességének kereteit igazoló dokumentumokat és ezek alapján az ÁSZ megállapította, hogy a pártnál megteremtették a törvényi előírásoknak megfelelő gazdálkodás alapvető kereteit.

Mindez azt jelenti, hogy a Momentum Mozgalom hozzájuthat a felfüggesztett állami támogatásához. Erről az ÁSZ tájékoztatta a párt elnökét, illetve az intézkedést foganatosító Magyar Államkincstárat - jegyezték meg.

Az ÁSZ felhívta a figyelmet arra, hogy ez a mostani intézkedés nem befolyásolja a tavalyi országgyűlési választás kampánypénzeinek törvényes felhasználását értékelő, január 16-án lezárt ellenőrzésének megállapítását. Ebben azt állapították meg, hogy a Momentum Mozgalomnál a költségvetési támogatás felhasználása nem volt szabályszerű, átlátható és elszámoltatható, a párt nem igazolta, hogy betartotta a kampánypénzek felhasználásához kapcsolódó törvényi előírásokat.

Az ÁSZ közölte azt is, a költségvetési támogatás felfüggesztésének visszavonása semmilyen formában nem érinti az ÁSZ feljelentése alapján megindított hatósági eljárást.

A számvevőszék egyúttal közölte azt is, hogy a Párbeszéd Magyarországért Párt költségvetési támogatásának felfüggesztése továbbra is érvényben van, ugyanis a Párbeszéd január 16-a óta nem küldte meg az ÁSZ-nak azokat a dokumentumokat, amelyek igazolják, hogy a pártnál megteremtették a vonatkozó törvényeknek megfelelő gazdálkodás alapvető kereteit.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018