eur:
388.51
usd:
360.8
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
Nyitókép: Delmagyar.hu

Talán sosem lesz vége a Judit utcai kálváriának

Szőreg és Újszeged között körforgalom épült, ekkor kezdődtek a gondok, gazdák és ingázók is bejárnak a mára megsüllyedt, lakó-pihenő övezeti utcába.

Hét esztendeje csöppentek bele egy tarthatatlan helyzetbe az újszegedi Judit utca lakói. Mint a Délmagyar.hu összeállításából kiderül, sokan ezen az utcán keresztül rövidítik le az utat Szőreg és Újszeged között.

A helyiek - a területrész önkormányzati képviselőjével egyetértésben - a probléma megoldására karókat szúrtak le, a helyi gazdák azonban kilökdösték azokat, mivel csak nagy kerülővel érték el földjeiket. Az alternatív megoldásként szóbe került, zárható sorompó ötlete is kútba esett, a rendőrség és a tűzoltóság sem engedte a sorompót.

A problémát a szőregi körforgalom megépülése idézte elő,

ekkor lett surranóút a Judit utca, aminek az elején hiába van kint a "lakó-pihenő övezet" tábla. Vagyis ha mindenki betartaná a KRESZ-t, az egész probléma nem létezhetne.

A helyiek aláírásgyűjtésbe is fogtak azért, hogy beton virágosládákkal akadályozzák nyugalmuk megzavarását, de úgy érzik, a problémájukkal már nem foglalkozik senki, ráadásul az utca egyik oldala a nagy terheléstől meg is süllyedt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×