INFORÁDIÓ 
2020. január 21. kedd
Ágnes

németország

hans-georg maassen

bevándorlás

Berlin, 2012. augusztus 1.Hans-Georg Maassen, a német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal új elnöke kinevezése után Berlinben 2012. augusztus 1-jén. Az új vezető Heinz Frommot váltja a hivatal élén, aki 12 éven át vezette a testületet és a Nemzetiszocialista Illegalitás (NSU) elnevezésű újnáci terrorista sejt ügyében folytatott nyomozás során elkövetett hibák miatt kérte korkedvezményes nyugdíjazását. (MTI/EPA/Kay Nietfeld)

A német alkotmányvédelmi hivatal leváltott elnöke súlyos kritikát fogalmazott meg

A német állam biztonságáért felelős alkotmányvédelmi hivatal novemberben leváltott elnöke tegnap este első alkalommal lépett a nyilvánosság elé és fejtette ki politikai véleményét. Hans-Georg Maassen beláthatatlan következményekkel járó ballépésnek nevezte a határok megnyitását 2015-ben, kényszer-nyugdíjazását pedig kiváltképpen a baloldali média mesterkedésének tulajdonította.

Az ország belső biztonságáért felelős hivatal egykori elnöke pártja, a Kereszténydemokrata Unió Kölnben tartott rendezvényén beszélt. Hans-Georg Maassen teljesen elhibázottnak minősítette Berlin menekültpolitikáját, ami komoly veszélyt jelent az ország biztonságára, közvetve pedig a demokratikus rend fennmaradására is. Közel fél órás beszédében elmondta, hogy szabályosan kirázta a hideg, amikor 2015 kora őszén a határok megnyitásáról értesült.

Az alkotmányvédelmi hivatal elnökeként szinte el sem tudta képzelni, hogy százezreket engedjenek be Németországba bármilyen személyazonossági irat nélkül. Maassen utalt arra is, hogy a múlt évben elkövetett bűncselekmények közül 170 ezret migránsok hajtottak végre.

A menekültként érkezett, de mindenre elszánt szélsőséges beállítottságú muszlimok száma időközben jóval kétezer fölé emelkedett,

és, mint több merényletkísérlet is bizonyította, köztük vannak olyanok is, akik nem riadnak vissza vegyi fegyverekkel történő támadásoktól sem.

Maassen elhibázottnak nevezte a menedékjog megadására vonatkozó hivatali eljárást és tétlenséget vetett a hatóságok szemére azzal kapcsolatban is, hogy képtelenek az immár csaknem negyedmillió kiutasított migráns tényleges kitoloncolására Németországból. Erre utalva aggasztónak nevezte, hogy a kormány mennyire tart a média bírálatától, az egyes parlamenti képviselők pedig pártjuk irányvonalát követik és távolról sem felelnek meg választóik elvárásainak.

Kölnben mondott beszédében kitért arra is, hogy

tavalyi leváltását kiváltképpen a baloldali erők a hozzájuk közel álló média segítségével kényszerítették ki,

mert nyugdíjazásától az alkotmányvédelmi hivatal gyengítését remélik. Hans-Georg Maassen szerint sehol sem foglalkoznak a hírközlő szervek annyira lekicsinylően a belső biztonságért felelős szervekkel, mint Németországban, holott a lakosság 75 százaléka teljesen megbízik ezekben az intézményekben.

Hans-Georg Maassent azt követően váltották le az alkotmányvédelmi hivatal elnöki tisztségéről, hogy egy interjúban kétségbe vonta a külföldinek tűnő embereket üldöző németeket ábrázoló videofelvétel eredetiségét. A felvétel a szászországi Chemnitzben készült tavaly augusztus végén, miután migránsok megöltek egy német asztalost. Ezt követően kilengésekhez vezető tüntetések robbantak ki Chemnitzben.

Nyitókép: MTI/EPA/Kay Nietfeld

Kapcsolódó hang

 


A címlapról ajánljuk

Elhunyt Takács Ildikó

Életének 79. évében elhunyt Takács Ildikó, a magyarországi és nemzetközi marketingkommunikáció...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018