eur:
394.29
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Autók haladnak a szmogban a fővárosi Sztehlo Gábor rakparton 2017. január 22-én. Tarlós István főpolgármester elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten. A háttérben a Lánchíd látható.
Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Nőtt a légszennyezettség

A levegő minősége kilenc településen kifogásolt, ezek: Budapest, Debrecen, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Putnok, Salgótarján, Szolnok, Vác. Miskolcon ugyanakkor lefújták a szmogriadót.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint az érintett településeken élő gyermekeknél, időseknél, illetve légúti betegségben szenvedőknél légúti tünetek (köhögés, légúti irritáció, nehézlégzés) jelentkezhetnek.

A népegészségügyi központ a hideg és a levegőminőség káros egészséghatásainak elkerülése érdekében azt javasolja, hogy az érintettek lehetőleg kevesebb időt tartózkodjanak a szabadban és kerüljék a kint végzett intenzív fizikai tevékenységet.

Miskolcon ugyanakkor javul a levegő minősége, ezért Kriza Ákos polgármester csütörtökön megszüntette a füstködriadó tájékoztatási fokozatát.

A közlemény szerint a Miskolcon működő automatikus mérőállomásokon a szálló por (PM10) koncentrációja alatta maradt a küszöbértékeknek, ezért vonta vissza a polgármester a január 28-án elrendelt szmogriadót.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×