INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

szálló por

légszennyezettség

szmog

Autók haladnak a szmogban a fővárosi Sztehlo Gábor rakparton 2017. január 22-én. Tarlós István főpolgármester elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten. A háttérben a Lánchíd látható.

Nőtt a légszennyezettség

Infostart / MTI

A levegő minősége kilenc településen kifogásolt, ezek: Budapest, Debrecen, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Putnok, Salgótarján, Szolnok, Vác. Miskolcon ugyanakkor lefújták a szmogriadót.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint az érintett településeken élő gyermekeknél, időseknél, illetve légúti betegségben szenvedőknél légúti tünetek (köhögés, légúti irritáció, nehézlégzés) jelentkezhetnek.

A népegészségügyi központ a hideg és a levegőminőség káros egészséghatásainak elkerülése érdekében azt javasolja, hogy az érintettek lehetőleg kevesebb időt tartózkodjanak a szabadban és kerüljék a kint végzett intenzív fizikai tevékenységet.

Miskolcon ugyanakkor javul a levegő minősége, ezért Kriza Ákos polgármester csütörtökön megszüntette a füstködriadó tájékoztatási fokozatát.

A közlemény szerint a Miskolcon működő automatikus mérőállomásokon a szálló por (PM10) koncentrációja alatta maradt a küszöbértékeknek, ezért vonta vissza a polgármester a január 28-án elrendelt szmogriadót.

Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János
A címlapról ajánljuk

Nagy tűz a II. kerületben

Kigyulladt egy társasház a II. kerületben - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018