eur:
394.44
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay.com

Több ezer önkormányzati bérlakás áll üresen Budapesten

A 3909 ingatlan a bérlakások csaknem 10 százalékát jelenti. A fővárosi önkormányzat tulajdonában álló bérlakások negyede kihasználatlan.

Közérdekű adatigényléssel fordult a 24.hu a 23 budapesti kerülethez és a fővárosi önkormányzathoz, hogy megtudja, hány önkormányzati bérlakás áll üresen. Az adatok beérkezése után a portál összeadta a számokat, és kijött: 3909 ilyen ingatlan van.

Ez a szám, majdnem a kétszerese a hét évvel ezelőtti adatnak,

2011-ben 2235 hasznosítatlan lakás volt Budapesten.

A 3909-es darabszám a bérlakások csaknem tíz százalékát jelenti.

A legtöbb bérlakás egyébként a XIII. kerületben van, és ez az a városrész, amelyik a legjobban gazdálkodik, nincs ugyanis hasznosítatlan lakás ebben a városrészben.

A VIII. kerületben ezzel szemben 4417 lakásból 889 üresen áll, igaz, az önkormányzat tájékoztatása szerint az üres lakások negyede adható csak ki, a többi teljesen leromlott állapotban van.

Az üres lakások számának növekedését tovább árnyalja, hogy Erzsébetváros alaposan növelte bérbe adható lakásainak számát - és igaz az is, hogy Budapest más részeiben viszont csökkent ezen lakások mennyisége, mert azokat az önkormányzatok eladták.

A fővárosi önkormányzatnak hét év alatt 2130-ról 1244-re csökkent a lakásállománya, ezek közül 250 kihasználatlan.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×