eur:
394.42
usd:
365.17
bux:
65543.59
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pexels

Hamisítatlan téllel ront ránk az újév

Eleinte még csak eső lesz és mérsékelt hideg, de a szél teszi igazán kellemetlenné a hét végéig folyamatosan hűlő levegőt, és havazni is fog.

Téliesre fordul az időjárás az új év első hetében: lehűlésre kell készülni, helyenként mínusz 10 Celsius-fok körüli hideg lesz, emellett többször várható havazás is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Kedden, az újév első napján reggel, délelőtt nyugaton néhol kisebb eső, esetleg néhol ónos eső, majd hosszabb szünet után estétől észak felől egyre több helyen lehet vegyes halmazállapotú csapadék: az északi hegyekben és a Tiszántúlon lehet hó, másutt eső, havas eső valószínű. Néhol megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 2 fok között alakul, a szélvédett, de kevésbé felhős helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A nappali maximumok plusz 1 és 8 fok között alakulnak.

Szerdán a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a nap első felében szórványosan alakulhat ki eső, havas eső, majd napközben hózáporok várhatók. A szél többfelé viharos lesz. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3, napközben plusz 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön is többfelé viharos lesz a szél. Hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Elszórtan alakul ki hózápor. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és 0, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 2 fok között alakul.

Pénteken gomolyfelhős, napos idő várható, majd északnyugat felől beborul az ég, estétől havazás kezdődik. A szél erős, néhol viharos lesz. A leghidegebb órákban általában mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakul a hőmérséklet, de a szélvédett helyeken (jellemzően északkeleten) mínusz 11 fokig is hűlhet a levegő. A nappali maximumok mínusz 4 és plusz 1 fok között alakulnak.

Szombaton többfelé várható havazás. Többfelé megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 9 és mínusz 3, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul.

Vasárnap elszórtan várható havazás, erős, olykor viharos széllel, mínusz 8 és mínusz 1 fok közötti minimum-, illetve mínusz 3 és plusz 3 fok közötti csúcshőmérséklettel - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×