eur:
392.79
usd:
366.69
bux:
66389.01
2024. április 25. csütörtök Márk

Karácsonyi karitatív akciót indít az MSZP is

Az adventi időszakban tartós élelmiszereket, játékokat és tisztítószereket gyűjtenek nehéz sorsú embereknek

Gurmai Zita a Kossuth téren felállított karácsonyfa előtt újságíróknak azt mondta, hogy az ételosztás és a szegények segítése a hatalommal való szembenállás jelképe lett ma Magyarországon, mert a Fidesz gyűlöli a gyengéket, a nincsteleneket és a rászorulókat, ugyanis ők azt mutatják meg, hogy a kormánypárt hazudik.

Az MSZP nőtagozatának elnöke szerint egy ilyen országban mindennél jobban szükség van a segítségre, az emberségre és a szolidaritásra, ezért - mondta - az MSZP nőtagozata idén is megszervezi hagyományos, országos karitatív akcióját.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke elmondta: az MSZP tavaly karácsony előtt egy tonna tartós élelmiszert tudott szétosztani a rászorulók között, idén pedig ezt szeretnék megduplázni. Hozzátette: az akcióval kapcsolatos információk a www.mszp.hu/segitunk oldalon megtalálhatók.

Az MSZP-s képviselőket az újságírók arról a videóról kérdezték, amely szerint a jobbikos Szávay István a párt egyik tisztújító kongresszusán párttársai előtt azt állította: az előző nap "lezsidózott", majd megütött egy nőt egy budapesti szórakozóhelyen, miután az azt mondta, hogy "nácibűz" van. A politikus megerősítette a hangfelvétel valódiságát, de hozzátette, a beszélgetés során később világossá tette, hogy csak viccelt; az ügy miatt csütörtökön lemondott parlamenti jegyzői és frakcióvezető-helyettesi tisztségéről.

Gurmai Zita szerint az a tragédia, hogy a jobbikos képviselő nincsen tisztában azzal, amit tett, azt gondolja, hogy ezzel lehet viccelődni. Szerinte az a minimum, hogy Szávay István lemond jegyzői tisztségéről, de az lenne a legtisztességesebb, ha képviselői mandátumától is megválna. Kunhalmi Ágnes azzal vádolta a kormányt, hogy kettős beszédet folytat, mondván: miközben "masszív rasszista, sokszor antiszemitizmusba hajló gyűlöletkampányt" folytat évek óta, most számonkér egy olyan képviselőt, akit ugyanúgy kellene megítélni, mint a kormányzati propagandát.

Arra a kérdésre, hogy az MSZP az ügyet követően is együttműködik-e szakpolitikai kérdésekben a Jobbikkal, Kunhalmi Ágnes azt mondta: nem kell összekeverni a szakpolitikai kérdésekben történő egyetértést azzal, hogy a frakcióban van egy olyan ember, aki óriásit hibázott.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×