eur:
392.87
usd:
366.09
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Utasok szállnak fel a Wizz Air légitársaság stockholmi járatára a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2017. október 4-én. Október végétől változnak egyes diszkont légitársaságok kézipoggyászra vonatkozó szabályai, a Wizz Air ingyenesen enged fel egy, a korábbinál nagyobb kézipoggyászt a fedélzetre, a Ryanair fejenként kettő helyett egy, kisméretű kézitáskát engedélyez az utastérben.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Testkamerák kerülhetnek a repülőtéri rakodókra? - ötletek csomagfosztogatás ellen

Folyamatos az egyeztetés a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren dolgozó földi kiszolgálócégekkel a vagyonbiztonság erősítéséről – mondta az InfoRádiónak a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság vezetője.

A rendőrség évente több ezer gép rakodásánál van jelen és felügyeli, hogy a dolgozók nem követnek-e el jogsértést – tájékoztatott Török Zoltán, hozzátéve: egy elemzés alapján kijelölik a veszélyeztetett járatokat. „Nem lehet minden rakodó, minden gép mellé rendőrt állítani” – hangsúlyozta. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság vezetője hozzátette: bár nem cél átvállalni ezt tevékenységet a gazdálkodó szervezetektől, mindent megtesznek a biztonság érdekében.

Török Zoltán elmondta:

idén nyáron írásba foglalt együttműködési megállapodást kötöttek a meghatározó földi kiszolgáló cégekkel.

A Repülőtéri Rendőrigazgatóság és a vállalkozások folyamatosan egyeztetik a javaslataikat. Szerinte a hatékonyságot és a gazdasági racionalitást is figyelembe kell venni, így kell erősíti a közbiztonságot, közrendet, illetve elkerülni a csomagok kifosztását.

Hangsúlyozta: a modern informatikai lehetőséget nagy teret tudnak nyújtani az ellenőrzésnek. A testkamerák bevezetése ellenőrizhetővé tenné a munkásokat, hogy betartották-e a szabályokat, előírásokat és utasításokat – vélekedett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×