eur:
392.63
usd:
367.48
bux:
67125.11
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Jogosítványt követelnek a kutyatartáshoz is

Szigorítaná a kutyatartásra vonatkozó szabályokat, sőt távlati célként akár jogosítványhoz is kötné az ebtartást egy civil szervezet, a Magyar Kutyatartási Kultúra Reform.

Radikális elképzelésnek tűnik, de távlatilag a kutyatartáshoz szükséges jogosítványt szeretné elérni a Magyar Kutyatartási Kultúra Reform egyesület.

"Kisebb lépésekben szeretnénk ide eljutni, de elsősorban arra szeretnénk felhívni a magyar kutyatartók figyelmét arra, hogy nagyon sok lépésben vagyunk elmaradva más országoktól a kutyatartás terén" - fogalmazott az InfoRádiónak Trefán-Török Andrea, a csoport főszervezője. Szerinte a kutyákkal kapcsolatos problémák, még a kutyatámadások is azt mutatják, hogy

a kutyák nevelésében vagyunk nagyon-nagyon elmaradva, ezért az embereknek kellene eljutniuk egy magasabb "kutyázási" szintre.

"Az állatvédelmi törvény betartásához hiányoznak a megfelelő intézkedések és szervek" - tette hozzá. Vannak Magyarországon jó kutyatartási törvények, de ezek csak annyit érnek, amennyire be lehet tartatni őket. Másrészt úgy látja,

a kutyákkal kapcsolatos bejelentések a hatóságoknál jelenleg süket fülekre találnak, vagy bekerülnek egy nagy paksaméta alá – ezen is változtatnának.

Az összefogásukban menhelyek és állatvédők dolgoznak együtt, hogy minden fél számára kedvező folyamat és végső célként majd egy törvényjavaslat jöhessen létre. Kezdeményezésük nagyon friss, a múlt héten született meg, ezért egyelőre nem reagáltak a döntéshozók; egy ellenzéki képviselő érdeklődéséről tudnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×