eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nincs olyan vad elmélet, amit ne hinnének el a magyarok

A férfi tanárok számának növekedésével javul a fiúk teljesítménye a közoktatásban. Kisebb növekedési ütemmel számol idén a Wizz Air. Megadóztatnák a vörös húst a kutatók, szerintük így lenne pénz az egészségügyre.

A Magyar Idők arról ír, hogy egy felmérés szerint a férfi tanárok számának növekedésével javul a fiúk teljesítménye a közoktatásban. A Férfiak Klubjának alapítója a lapnak elmondta: egy fiút másként kell nevelni és motiválni, mint egy lányt, különösen az általános iskola alsó tagozatában. A fiúk nagy része otthon sem lát férfimintát, mert vagy csonka családban nevelkedik, vagy az apa sokáig dolgozik - fogalmaz Bedő Imre.

A Népszavában az olvasható, hogy a magyarok 17 százaléka még azt is elhiszi, hogy az ivóvízzel tudatosan mérgezik a lakosságot. Képtelenség olyan vad elméletet gyártani, amire ne lenne fogadókészség - fogalmaz a lap szerzője, aki a Political Capital kutatásának eredményeit ismerteti. Ennek alapján a babonákban leginkább az alacsony iskolai végzettségű vallásos nők hisznek, legkevésbé pedig a nem vallásos, diplomás férfiak.

A Világgazdaság szerint a Wizz Air idén kisebb növekedési ütemmel kalkulál a drágább üzemanyag miatt, de hosszabb távon a piaci konszolidáció révén profitálhat is ebből a helyzetből. Az elmúlt negyedévben az utasok száma és az árbevétel 21 százalékkal nőtt.

A Portfolio azt írja, hogy az Oxford Egyetem kutatói szerint több száz milliárd dollárt lehetne átcsoportosítani az egészségügyi kiadásokra, ha adót vetnének ki a vörös húsra és a feldolgozott hústermékekre. Becslésük szerint ezek a termékek 2020-ban 2,4 millió halálesetért felelnek majd és 285 milliárd dolláros költséget jelentenek az egészségügynek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×