INFORÁDIÓ 
2019. április 23. kedd
Béla

lapszemle

magyar idők

portfolio

világgazdaság

Nincs olyan vad elmélet, amit ne hinnének el a magyarok

Infostart

A férfi tanárok számának növekedésével javul a fiúk teljesítménye a közoktatásban. Kisebb növekedési ütemmel számol idén a Wizz Air. Megadóztatnák a vörös húst a kutatók, szerintük így lenne pénz az egészségügyre.

A Magyar Idők arról ír, hogy egy felmérés szerint a férfi tanárok számának növekedésével javul a fiúk teljesítménye a közoktatásban. A Férfiak Klubjának alapítója a lapnak elmondta: egy fiút másként kell nevelni és motiválni, mint egy lányt, különösen az általános iskola alsó tagozatában. A fiúk nagy része otthon sem lát férfimintát, mert vagy csonka családban nevelkedik, vagy az apa sokáig dolgozik - fogalmaz Bedő Imre.

A Népszavában az olvasható, hogy a magyarok 17 százaléka még azt is elhiszi, hogy az ivóvízzel tudatosan mérgezik a lakosságot. Képtelenség olyan vad elméletet gyártani, amire ne lenne fogadókészség - fogalmaz a lap szerzője, aki a Political Capital kutatásának eredményeit ismerteti. Ennek alapján a babonákban leginkább az alacsony iskolai végzettségű vallásos nők hisznek, legkevésbé pedig a nem vallásos, diplomás férfiak.

A Világgazdaság szerint a Wizz Air idén kisebb növekedési ütemmel kalkulál a drágább üzemanyag miatt, de hosszabb távon a piaci konszolidáció révén profitálhat is ebből a helyzetből. Az elmúlt negyedévben az utasok száma és az árbevétel 21 százalékkal nőtt.

A Portfolio azt írja, hogy az Oxford Egyetem kutatói szerint több száz milliárd dollárt lehetne átcsoportosítani az egészségügyi kiadásokra, ha adót vetnének ki a vörös húsra és a feldolgozott hústermékekre. Becslésük szerint ezek a termékek 2020-ban 2,4 millió halálesetért felelnek majd és 285 milliárd dolláros költséget jelentenek az egészségügynek.

A címlapról ajánljuk

Dárdai Pál hazatér

Újabb információkat osztott meg jövőjéről Dárdai Pál. A Hertha BSC magyar vezetőedzője viheti...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018