eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Fejlesztik a magyar légierőt - lapszemle

Fejlesztik a Gripenek képességeit – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Magyar Időknek adott interjúban. Elsősorban a súlyos szövődmények elkerülése miatt érdemes beadatni az influenza elleni védőoltást - írja a Népszava.

Fejlesztik a Gripenek képességeit – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Magyar Időknek adott interjúban. A politikus tájékoztatása alapján a szaktárcánál elkezdődő létszámleépítés minden érintettjéről igyekeznek gondoskodni a honvédség szervezetein belül. A tízéves haderőfejlesztési terv viszont a haditechnikai korszerűsítés mellett jelentős létszámnövelést tesz lehetővé a katonai alakulatoknál.

Elsősorban a súlyos szövődmények elkerülése miatt érdemes beadatni az influenza elleni védőoltást - írja a Népszava annak kapcsán, hogy a napokban megérkeztek a betegség elleni vakcinák. A lap által megszólaltatott oltásszakértő, Ócsai Lajos szerint a héten megkezdődhet a krónikus betegek, a 60 évesnél idősebbek és a terhesek térítésmentes kampányoltása. Hozzátette, ugyan az influenza elleni vakcina nem tartozik a legtökéletesebb oltóanyagok közé, az oltás révén az egészséges oltott felnőttek 60-80 az időseknek pedig 40-60 százaléka elkerüli az influenzát.

A Pénzcentrumon arról olvashatnak, hogy milyen magyar alapanyagokat használnak a McDonald's éttermek szendvicseiben. A különlegességként felbukkanó libamáj, szarvasgombás szósz, csiperkegomba vagy a csalamádé és Erős Pista mellett ugyanis az állandó kínálatban szereplő szendvicsek alapanyagainak zöme is magyar gazdaságokból érkezik.

A Magyar Idők értesülése alapján kényszerű béralkura számíthat a munkaadói oldal, a kormány ugyanis egyetért a szakszervezetek álláspontjával, hogy folytatni kell a hazai bérek felzárkóztatását, amelynek egyik eleme a minimálbérek újabb, két számjegyű emelése. A kafetériarendszer átalakítása mellett is kitart a kormány, ám ez a lap szerint nem okozhat hátrányt a dolgozóknak.

Közzétették, hogyan szerepelt az OTP az európai banki stresszteszten – közölte a Portfolio. A pénzintézet ugyanis részt vett abban az európai bankokat érintő 2018-as stressz tesztben, amelyet az Európai Bankhatóság folytatott le együttműködve a Magyar Nemzeti Bankkal, az Európai Központi Bankkal, valamint az Európai Rendszerkockázati Testülettel. Bővebben a vizsgálat eredményéről a portálon olvashatnak.

Lassuló gazdasági növekedésről ír a Népszava. A cikk értelmében bár jövőre is három százalék felett nőhet a gazdaság, az már bizonyos, hogy a csúcson túl van a magyar gazdaság, ahogy az egész Európai Unió gazdaságát lanyhuló növekedési ütem jellemzi.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×