eur:
392.52
usd:
365.92
bux:
66783.97
2024. április 25. csütörtök Márk
Rendőrségi útzár Budapesten, az Attila út és az Alagút utca kereszteződésében a kínai miniszterelnök látogatásának negyedik napján, 2017. november 29-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Mónus Márton

Rengeteg a forgalomkorlátozás a fővárosban - mutatjuk

Megbénul a belváros, több szakaszos és időszakos lezárásra kell készülni. A változások a közösségi közlekedést is érintik.

A BKK tájékoztatása szerint lezárják kedden 7 órától 18 óráig a Bem József teret.

Lezárják kedden 8 órától éjfélig az Andrássy utat az Oktogon és a Kodály körönd között, az Eötvös utcát, a Vörösmarty utcát és az Izabella utcátaz Aradi utca és a Szófia utca között, a Csengery utcát az Andrássy út és a Szófia utca között, a Rózsa utcát az Aradi utca és a Szegfű utca között, és a Szív utcát az Aradi utca és a Németh László utca között.

Szakaszos és időszakos lezárásra kell készülni hétfőn 16:30-tól 19 óráig a Műegyetem rakpart–Szent Gellért rakpart–Döbrentei tér–Várkert rakpart–Ybl Miklós tér–Lánchíd utca–Clark Ádám tér–Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart–Bem József tér útvonalon, illetve kedden 16:30 és 18 óra között a Ferenciek tere –Erzsébet híd–Döbrentei tér–Attila út–Szarvas tér–Kereszt utca útvonalon, 17:30-tól 19 óráig pedig a Szent Gellért tér–Szabadság híd–Fővám tér útvonalon.

Kedden lezárják:

  • 8 órától 21 óráig a Pollack Mihály teret, a Bródy Sándor utcát a Szentkirályi utca és a Puskin utca között,
  • 9:30-tól 10 óráig az Orsó utcát a Balogh Ádám utca és a Sövény utca között,
  • 13 órától 20 óráig az Andrássy utat a Kodály körönd és a Hősök tere között, a Kodály köröndöt, a Szinyei Merse Pál utcát az Aradi utca és az Andrássy út között, a Felsőerdősor utcát pedig az Andrássy út és a Benczúr utca között,
  • 15 órától 22 óráig a Kunigunda útját a Bojtár utca és a Szőlőkert utca között,
  • 15 és 17 óra között a Bem József teret.

Lezárásra kell számítani kedden 10:20 és 10:50 között a XV., Sportcentrumtól az Epres sor–Fő utca–Öregfalusi utca–Kisfaludy utca–Epres sor–Cserba Elemér utca–Fazekas sor–Szentmihályi út–Illyés Gyula utca útvonalon a benzinkútig rendezvény miatt. Az érintett BKK-járatok (az 5-ös, a 96-os, a 104A, a 124-es, a 125-ös, a 196-os, a 196A, a 204-es, a 231-es, a 296-os és a 296A autóbusz) forgalmában néhány perces várakozásra kell készülni.

Lezárják a XXII., Városház tér belső részét rendezvény miatt kedden 10:30 és 11:30 között.

Motoros felvonulás miatt kell időszakos és szakaszos korlátozásra számítani a Jagelló út–Böszörményi út–Nagyenyed utca–Alkotás utca–Vérmező út–Margit körút–Bem József utca–Bem rakpart–Árpád fejedelem útja–Lajos utca–Pacsirtamező utca–Árpád híd–Váci út–Dózsa György út–Kerepesi út–Albertirsai út–Élessarok–Jászberényi út–Kozma utca–Sírkert utca–Maglódi út–Sibrik Miklós út–Üllői út–Nagykörút–Margit híd–Margit körút–Krisztina körút–Alkotás utca–Jagelló út útvonalon kedden 11 órától 13:40-ig.

Időszakos és szakaszos korlátozás várható a Bem József tér–Bem rakpart–Árpád fejedelem útja–Lajos utca–Pacsirtamező utca–Vörösvári út–Fehéregyházi út–Kunigunda útja útvonalon kedden 15 óra és 21 óra között.

Változások a közösségi közlekefdésben

Korhű villamos közlekedik a 6-os és a 49-es villamos vonalán november 4-ig. Szombaton, vasárnap és ünnepnapokon 14:15 és 19 óra között, munkanapokon 16 és 19 óra között.

Hétfő

  • 16:20-tól a 41-es villamos az Alkotás utcán át közlekedik 17 óráig, 17:20-ig a 19-es villamosnem jár a Szent Gellért tér és a Batthyány tér között. 17:20-tól 19 óráig a villamosok Krisztina körútra terelve közlekednek, nem érintik a Szent Lukács Gyógyfürdő és a Rudas Gyógyfürdő közötti megállókat.
  • 16:30-tól 17 óráig az 56A villamos nem közlekedik a Rudas Gyógyfürdő és a Móricz Zsigmond körtér között, a 47-es és a 49-es villamos pedig a Szent Gellért tér és a Deák Ferenc tér között.
  • 16:20 és 17 óra között a 7-es és a 133E autóbusz a Szabadság hídon át szállítja az utasokat.
  • 17 órától a 11-es autóbusz a Nagybányai út és a Széll Kálmán tér között közlekedik, nem érinti a Batthyány tér megállót, a 39-es autóbusz csak a Goldmark Károly utca és a Fazekas utca között szállítja az utasokat 18 óráig. A 109-es autóbusz nem közlekedik a Császár-Komjádi uszoda és a Batthyány tér között 20 óráig.
  • 18 órától üzemzárásig a 105-ös autóbusz a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Podmaniczky utcán át szállítja az utasokat.

Kedd

  • Üzemkezdettől 10 óráig a 2-es villamos nem közlekedik a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) és a Jászai Mari tér között.
  • 7 órától 10 óráig a 15-ös és a 115-ös autóbusz a Boráros tér felé nem érinti a Markó utca és a Széchenyi István tér megállót, illetve a másik irányban is kimarad a Kossuth Lajos tér.
  • 8 órától üzemzárásig a 105-ös autóbusz a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Podmaniczky utcán át szállítja az utasokat.
  • 13 és 17 óra között az M1-es metró a Vörösmarty utca megállón megállás nélkül áthalad. A73-as trolibusz nem közlekedik, a 76-os trolibusz megosztva, a Jászai Mari tér és a Lehel tér, illetve a Keleti pályaudvar és a Károly körút (Astoria) között jár.
  • 14 órától 17 óráig a 109-es autóbusz nem közlekedik a Császár-Komjádi uszoda és a Batthyány tér között 20 óráig.

Szigetszentmiklóson lezárják a Tököli út egy szakaszát rendezvény miatt, ezért a 38-as autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Szigetszentmiklós, városháza megállót, a Városi Könyvtár megállót pedig áthelyezik.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×