eur:
393.74
usd:
368.47
bux:
66090.6
2024. április 24. szerda György
Megújított húszezer forintos bankjegyek. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014 és 2018 között folyamatosan újítja meg a jelenlegi bankjegysorozat címleteit. A 10 000 forintos után a második elem a megújított 20 000 forintos bankjegy, amelyet 2015. december 14-től hozott forgalomba a bank. A régi húszezres bankjegyek 2016 végéig használhatók fel a készpénzforgalomban. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Faluldi Imre

Fejenként félmilliós segítség a kárpátaljai magyar értelmiségnek

A kormány célja az, hogy ne csökkenjen a kárpátaljai magyarok száma az ukrajnai válság közepette sem.

Megduplázza a magyar kormány a kárpátaljai magyarságot támogató keretösszeget - jelentette be a nemzetpolitikai államtitkár.

2014-ben mélyült el az a gazdasági, politikai, társadalmi válság, amely azóta sem oldódott, sőt egyre súlyosabb Ukrajnában - nyilatkozta Potápi Árpád János az InfoRádiónak. A magyar-ukrán viszony lassan 4 éve vált feszültté, amikor Ukrajna be akarta vezetni a kárpátaljai magyarokat is sújtó oktatási törvényt.

A nemzetpolitikáért felelős államtitkár emlékeztetett: már 2015-ben döntött a magyar kormány arról, hogy egy szociális programcsomagot indít el.

"Az összegek azóta bővültek, és a 2019-es költségvetésben a magyar kormány 1,4 milliárd forintot különített el. Ezt duplázta most meg a kormány" - fogalmazott Potápi Árpád János, így közel 3 milliárd forintot szán arra a kormány, hogy támogassák Kárpátalján az értelmiségi munkát végző magyarokat.

"Az egészségügyben, oktatásban dolgozók, a művészek, a tanárok, a média munkatársai kapnak különböző nagyságrendű támogatásokat: ez 500 ezer forintra növekszik majd fejenként" -

számszerűsített az államtitkár.

Hozzátette: ezzel évente 23-24 ezer kárpátaljai magyar nemzetiségű embernek tudnak majd segíteni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×