INFORÁDIÓ 
2020. július 15. szerda
Henrik, Roland

kárpátalja

kisebbség

kettős állampolgárság

Pánikhangulat Kárpátalján

Infostart

Egy szélsőséges szervezet több száz kettős állampolgárságú kárpátaljai magyar tisztviselő és helyi önkormányzati képviselő személyes adatait tette fel a honlapjára.

A listát leközlő weboldal Facebook-oldalát tömegesen jelentették gyűlöletkeltés miatt, ezért pénteken ideiglenesen letiltották azt - írja a Magyar Idők.

A listán szereplők közül már többen is jelezték, lemondanak helyi képviselői mandátumukról, önkormányzati tisztségükről, két iskolaigazgató is benyújtotta felmondását. Az anyaországba utazók pedig félnek magukhoz venni magyar útlevelüket - írja a lap, amely idézi Andrij Zolotarev ukrán politológust. Szerinte a megfélemlítés nem fog gátat vetni a kettős állampolgárság terjedésének.

"A kiszámíthatatlan belpolitikai helyzet, a gazdasági pangás és az egyre erősödő nacionalizmus még többeket fog arra ösztökélni, hogy más - magyar, román, lengyel - EU-s tagállamok útleveléhez juthassanak hozzá. Ez ugyanis egyfajta biztonságot, legrosszabb esetben menekülési útvonalat biztosíthat nekik" - fogalmaz az elemző.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018