eur:
392.64
usd:
366.03
bux:
66508.74
2024. április 26. péntek Ervin
Bajnai Gordon volt miniszterelnök, a tanács elnöke az Együtt-PM országos politikai tanácsának ülésén a fővárosi Corner Rendezvényközpontban 2014. október 19-én.MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

Bajnai Gordon elemzése Magyarországról - hetilapszemle

A volt miniszterelnök a HVG felkérésére írt elemzést. Tarlós István újrainduló főpolgármester pedig a Figyelőnek adott interjút, amiben elmondja, mi az, ami még annál is fontosabb, mint hogy nagyot tudjon ütni a politikában.

A főpolgármestert is váratlanul érte, hogy Orbán Viktor minden kikötésére rábólintott, amit újrajelölésének fényében fogalmazott meg - derül ki Tarlós Istvánnak a Figyelő című hetilap számára adott interjújából.

A politikus kitért arra is, hogy sokat javult a kapcsolata a kormánnyal az áprilisi országgyűlési választások után. Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterrel is, akivel - mint elismeri - korábban nem volt felhőtlen a viszonya.

Tarlós István azt is elmondta, hogy a politikában szerinte a legfontosabb az ütésállóság, előbbre való annál, mint hogy ő maga nagyot tudjon ütni.

Magyarországot 2008-cal szemben ma nem a hirtelen szívhalál fenyegeti, hanem a lassan ölő daganat - írja a HVG felkérésére megfogalmazott elemzésében Bajnai Gordon, Magyarország egykori miniszterelnöke, aki ma nemzetközi befektetésekkel foglalkozik külföldön.

Mindez a fiatalok elvándorlásának, részint annak a hatása, hogy a XXI. századi boldoguláshoz szükséges tudást a közoktatásban egyre nehezebb megszerezni.

Bajnai Gordon úgy látja, hogy a jelenlegi kormány a legnagyobb kárt a fejekben és a lelkekben okozza.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×