INFORÁDIÓ 
2019. július 19. péntek
Emília

erasmus

eu

program

Óvodáknak és általános iskoláknak is nyitva áll az Erasmus-program

Infostart / InfoRádió - Fehér Anna

Az Európai Unió egyik legnépszerűbb programja az Erasmus+ program. Idén Magyarországon 20 százalékkal nőt a támogatás, az óvodától az egyetemekig segít a program a külföldi tapasztalatszerzésben. A hétvégén rendezik meg az Erasmus Napokat.

Idén körülbelül 20 százalékkal több forrás áll rendelkezésre, mint tavaly – mondta az InfoRádiónak Verses István programvezető. A Tempus Közalapítvány munkatársa hozzátette: a szervezet tevékenységének köszönhetően 19 ezer fő nemzetközi tapasztalatszerzését tette lehetővé. A 2013-ban bevezetett Erasmus + már nem csak az egyetemistáknak, hanem közép-, általános iskolásoknak és óvodáknak is lehetőséget nyújt ideiglenes külföldi tartózkodásra. Utóbbiak tematikus programokon kapcsolódhanak bele az európai együttműködésekbe.

Az általános iskolákkal és gimnáziumokkal ellentétben a szakképzésben és az egyetemeknél a mobilitás és a külföldi tapasztalatszerzés kerül előtérbe. Előbbi tanulói munkahelyekre, tanműhelyekre juthatnak be a kezdeményezés segítségével.

Idén második alkalommal rendezik meg az Erasmus Napokat, melyhez 37 ország csatlakozott, hazánkban 21 városban várják az érdeklődőket. Az alulról jövő kezdeményezés segítségével személyes tapasztalatokon keresztül kaphatnak képet a programról.

Kapcsolódó hang

Óvodáknak és általános iskoláknak is nyitva áll az Erasmus-program
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018