eur:
393.82
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Óvodáknak és általános iskoláknak is nyitva áll az Erasmus-program

Az Európai Unió egyik legnépszerűbb programja az Erasmus+ program. Idén Magyarországon 20 százalékkal nőt a támogatás, az óvodától az egyetemekig segít a program a külföldi tapasztalatszerzésben. A hétvégén rendezik meg az Erasmus Napokat.

Idén körülbelül 20 százalékkal több forrás áll rendelkezésre, mint tavaly – mondta az InfoRádiónak Verses István programvezető. A Tempus Közalapítvány munkatársa hozzátette: a szervezet tevékenységének köszönhetően 19 ezer fő nemzetközi tapasztalatszerzését tette lehetővé. A 2013-ban bevezetett Erasmus + már nem csak az egyetemistáknak, hanem közép-, általános iskolásoknak és óvodáknak is lehetőséget nyújt ideiglenes külföldi tartózkodásra. Utóbbiak tematikus programokon kapcsolódhanak bele az európai együttműködésekbe.

Az általános iskolákkal és gimnáziumokkal ellentétben a szakképzésben és az egyetemeknél a mobilitás és a külföldi tapasztalatszerzés kerül előtérbe. Előbbi tanulói munkahelyekre, tanműhelyekre juthatnak be a kezdeményezés segítségével.

Idén második alkalommal rendezik meg az Erasmus Napokat, melyhez 37 ország csatlakozott, hazánkban 21 városban várják az érdeklődőket. Az alulról jövő kezdeményezés segítségével személyes tapasztalatokon keresztül kaphatnak képet a programról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×