eur:
394.04
usd:
364.79
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt (MLP) elnöke, független országgyűlési képviselő beszédet mond a Rákoskeresztúri új köztemető 301-es parcellájában tartott ünnepi megemlékezésen az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 61. évfordulóján, 2017. október 23-án. A háttérben Mécs Imre 56-os halálraítélt, volt szabad demokrata, majd szocialista parlamenti képviselő (b2) és Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt (MLP) ügyvivője.
Nyitókép: Bruzák Noémi (MTI)

Liberálisok: változás nem lesz, ha az ellenzék szétaprózódik

A Magyar Liberális Párt a tavaszi európai parlamenti választáson önállóan szeretne indulni, de nem zárkózik el az ellenzéki együttműködéstől – nyilatkozta Fodor Gábor, a párt elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Az önkormányzati választáson nehéz lesz az összefogás más ellenzéki párt képviselőivel, ugyanis sok településen nincs meg erre a kompromisszumkészség – mondta Bősz Anett, a párt ügyvivője.

Magyarországon több éve problémát jelent a jelenlegi hatalom kormányzása, a kétharmaddal való visszaélés és az alkotmányosság kérdése – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Fodor Gábor. A Magyar Liberális Párt elnöke szerint ez mind azt mutatja, hogy változásra van szükség.

„Változás nem lesz, ha az ellenzék folyamatosan szétaprózódik. Akkor lesz változás, ha képesek leszünk kooperálni” – vélekedett.

Bősz Anett szerint régóta jellemzi a liberálisokat, hogy kiállnak az európai értékek mellett.

„Az ellenzéken belül az Európa-pártiság nálunk a leghangsúlyosabb”

– jelentette ki.

A párt ügyvivője hozzátette: vagy önállóan, vagy teljes ellenzéki összefogással indulnak az EP-választáson, köztes megoldással szerinte nem lehet eredményt elérni.

Nagyon fontos az önálló megmérettetés az önkormányzati választáson, de hogyha az adott településen fennáll az a helyzet, hogy együttműködés formálódhat, és ott a liberálisokra kíváncsiak, akkor helyi szinten lehet összefogás – hangsúlyozta a képviselő. Nagyon sok településen azonban nincs meg a kompromisszumkészség – tette hozzá Bősz Anett.

A Fidesz abban érdekelt, hogy különböző csoportosulások egymás torkának essenek az ellenzéki oldalon – mondta Fodor Gábor. A pártelnök hozzátette: így a kormánypártok hátra dőlhetnek, hiszen ellenfelei egymást marják. Szerinte tudni kell együttműködni úgy, hogy "védelmezzük az értékvilágunkat".

Fodor kiemelte: erőt akkor tud felmutatni az ellenzék, ha van érték alapú együttműködés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×