eur:
393.88
usd:
364.83
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ismét változtatnának az ösztöndíj-rendszeren

Folytatná az ösztöndíjreformot a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) hétvégén megválasztott új elnöke. Murai László szerint a szociális ösztöndíjak 40 százalékos növelése után emelkednie kell a teljesítményalapú juttatásoknak is.

A hallgatói szervezet új elnöke, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) hallgatója programbeszédében kiemelte: a Budapest Diákváros és a kollégiumfejlesztési stratégiában való részvétellel folyamatosan dolgozni kell azon, hogy a kollégiumi férőhelyek száma növekedjen.

Murai László megbízatása a HÖOK élén 2019. január 1-jén kezdődik és két évre szól. Az új vezető az ELTE BTK HÖK elnöki tisztségét, majd az ELTE EHÖK elnöki tisztségét töltötte be 2018. július 31-ig.

Az új elnök mellett elnökhelyettessé Kovács Pétert választották, és az új elnökség összetételéről is döntöttek.

Kiss Edina, a HÖOK mentorprogramjának vezetője az elmúlt években elért sikerekről számolt be a küldöttgyűlésen. Mint mondta, a mentorprogram három évvel ezelőtt 162 mentorral és 1514 mentorálttal működött, idén már 319 mentor segíti 2586 rászoruló hallgató első egyetemi évét.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×