eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien

Mi lesz a szociális segélyekkel?

Szigorítaná a szociális segély feltételeit januártól a kormány. Az erről szóló sajtóértesülést nem cáfolta az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára.

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó kérdezte a szakminisztert, hogy valóban le akarják-e nullázni a szociális segély összegét.

A Parlament honlapján megjelent válaszban Rétvári Bence államtitkár úgy fogalmaz, hogy a kedvező munkaerő-piaci folyamatoknak köszönhetően

a korábban segélyből élők ma már a munkaerő-piacról képesek biztosítani maguk és családjuk megélhetését.

Korábban a Népszava írt arról, hogy a Belügyminisztérium tervezete szerint a szociális segély odaítélésekor a közmunkásként szerzett bér összegét számolják bele a háztartás egy főre eső jövedelmébe. Ezt azt jelentheti, ahol közmunkás van a családban, ott a nem dolgozó felnőtt lényegében nem kaphatna segélyt.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×