eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Mi lesz a szociális segélyekkel?

Szigorítaná a szociális segély feltételeit januártól a kormány. Az erről szóló sajtóértesülést nem cáfolta az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára.

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó kérdezte a szakminisztert, hogy valóban le akarják-e nullázni a szociális segély összegét.

A Parlament honlapján megjelent válaszban Rétvári Bence államtitkár úgy fogalmaz, hogy a kedvező munkaerő-piaci folyamatoknak köszönhetően

a korábban segélyből élők ma már a munkaerő-piacról képesek biztosítani maguk és családjuk megélhetését.

Korábban a Népszava írt arról, hogy a Belügyminisztérium tervezete szerint a szociális segély odaítélésekor a közmunkásként szerzett bér összegét számolják bele a háztartás egy főre eső jövedelmébe. Ezt azt jelentheti, ahol közmunkás van a családban, ott a nem dolgozó felnőtt lényegében nem kaphatna segélyt.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×