eur:
392.4
usd:
365.85
bux:
66870.44
2024. április 25. csütörtök Márk

Így csapott le az ősz - és ez még csak a kezdet

Éjfél körül érte el a nyugati határt az őszt hozó hidegfront.

Viharos széllel, esővel és jó tíz fokos lehűléssel érkezett meg a hidegfront, amely véget vet a szeptemberi nyárnak.

Az Időkép beszámolója szerint a front éjfél után érte el a nyugati határszélet. Ahogy átrobogott Európán a lengyel-cseh határon fekvő Snezka hegycsúcsra 126 km/órás széllel csapott le.

A severe-weather.eu időjárási portál animációján jól látszik, hogy nyomában jó tíz fokkal lehűlt a levegő.

Riasztás és figyelmeztetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a viharos szél miatt riasztást adott ki a fél országra, figyelmeztetés pedig az öt legkeletibb megye kivételével az egész országra érvényben van.

Előrejelzésében a met.hu azt írja, hogy erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd késő délutántól észak felől szakadozik a felhőzet. Napközben többfelé várható eső, zápor, az ország északkeleti harmadában egy-egy zivatar sem kizárt.

A szél mindenütt északnyugatira fordul, és átmenetileg sokfelé viharossá fokozódik,

majd estére jelentősen mérséklődik mindenütt a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében 14 és 20, az Alföldön még 20 és 24 fok között valószínű. Késő estére 10, 15 fok közé hűl le a levegő.

Nyugodtabb vasárnap után újabb front érkezik

Vasárnap, a hidegfront átvonulása után átmenetileg nyugodtabb idõnk lesz, de a napsütés ellenére is csak 20 fok körül alakul a délutáni hõmérséklet.

Hétfõn újabb, erõs hidegfront robog át felettünk, kiadósabb esõ, viharos szél kíséretében.

A folytatásban már valamivel nyugodtabb, de hûvös, õszi idõ várható napos és felhõsebb idõszakokkal. A hét közepétõl csípõsek lesznek az éjszakák, több helyen is elõfordulhat talajmenti fagy, és a délutáni órákban is 20 fok alatt marad mindenütt a hõmérséklet.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×