eur:
394.74
usd:
370.24
bux:
65176.05
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Csúszhatnak a brüsszeli átutalások - lapszemle

Lehet, hogy a Magyarország és az Európai Bizottság közötti elszámolási viták idén nem zárulnak le - írja a Portfolio és a Reuters.

A Népszava azt írja, hogy a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szakképzésre felkészítő programok indításával és alanyi jogon járó állami ösztöndíjjal újítaná meg a szakképzést. A két év alatt kidolgozott komplex program hangsúlyos eleme a tanulók és a családok, valamint a szakképzésben oktatók motivációjának növelése - olvasható a lapban.

A Magyar Idők szerint a köztársasági elnök is támogatja az öntözésfejlesztést, az agrárkamara és a Magosz elnökségével folytatott tárgyaláson ugyanakkor Áder János egyértelművé tette, hogy a mezőgazdasági vízfelhasználást csak fenntartható módon lehet folytatni. A találkozón a fúrt kutak ügye is szóba került: eszerint szükséges a nyilvántartás elkészítése és a problémás kutak felszámolása, a vízkivételt azonban csak akkor lehet megtiltani, ha a felszíni vizek használata megoldott az adott területen.

A Világgazdaság arról ad hírt, hogy megugrott a Babakötvény kamata és népszerűsége. A tavalyi 10,4 milliárdnál az idén több pénz folyhat be a Start-számlákra, amelyekből egyre többet visznek át a bankoktól a kincstárhoz.

A Portfolio a Reuters értesülésére hivatkozva azt írja, hogy a Magyarország és az Európai Bizottság közötti elszámolási viták lehet, hogy idén nem zárulnak le, így későbbre csúszhatnak a brüsszeli átutalások, sőt egyes projektek lehet, hogy nem is jogosultak az uniós támogatásra. Vagyis előfordulhat, hogy idén már semmi pénzt nem kapunk - állítja a portál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×