eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Rétvári Bence: több pénz jut a fiatalok ösztönzésére

Az elmúlt években szeptemberről szeptemberre egyre szélesebb körű támogatásban részesültek a családok - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Rétvári Bence kifejtette: a tankönyvtámogatások révén 6 milliárd forinttal több maradt a családoknál. Emellett idén már az ingyenes KRESZ-vizsga, ingyenes nyelvvizsga is mind olyan támogatás, amely csökkenti a családok terheit. Mindezek mellett jövő januártól - négy év alatt - a második gyermek után járó adókedvezmény is megduplázódik.

Az államtitkár kitért arra, hogy az iskolák is jobban felszereltek. Több mint háromszázzal nőtt a tornatermek, tornaszobák száma, segítendő a mindennapos testnevelést. A kormányzat azt is célul tűzte, hogy valamennyi járásban legyen uszoda. Közlése szerint minden évben 3 milliárd forintot fordítanak arra, hogy tantermeket, tornatermeket, uszodákat építsenek.

Rétvári Bence a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: van még fejleszteni való, de a kormány fejlődő pályára állította az oktatást. Magyarországon most sokkal nagyobb biztonságban van az oktatási rendszer, mint 2010-ben volt - mutatott rá az államtitkár.

A pedagógus-utánpótlás kapcsán kiemelte, hogy 50 százalékkal emelkedtek a bérek. Elmondta továbbá, hogy a jövő évi költségvetésben 800 millió forinttal többet fordítanak a Klebelsberg-ösztöndíjra, amely azt célt szolgálja, hogy a fiatalokat ösztönözzék a tanári pálya választására.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×