eur:
393.29
usd:
367.73
bux:
67257.97
2024. április 26. péntek Ervin

Időközi önkormányzati választás lesz vasárnap

Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gávavencsellőn, a polgármesteri tisztségért ketten, a helyi képviselői helyekért pedig tizennégyen indulnak - közölte a nagyközség aljegyzője.

Bakos Tóth Ildikó elmondta, a voksolást azért kell megtartani a csaknem négyezer lakosú településen, mert a Vojtó Mihályné (független) polgármester vezette képviselő-testület idén májusban feloszlatta magát.

A polgármesteri székért ketten jelentkeztek be, a korábbi polgármester mellett Berecz János, a Fidesz-KDNP jelöltje indul. A hatfős testületbe tizennégyen jelöltették magukat, közülük hatan a Fidesz-KDNP színeiben, nyolcan pedig függetlenként.

A mintegy 2700 választópolgár reggel hat és este hét óra között adhatja le voksait a község három szavazókörében.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×