eur:
394.14
usd:
365.3
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Új sportpálya nyílik a Városligetben

Új sportpályát adtak át a Ligetben. A 200 méteres futókörrel körbevett labdapályák mellett kültéri fitnesz eszközöket is használhatnak jövő héttől a látogatók. Elsősorban a környékbeli iskolások járnak majd ide, de a parkrész nyitott a külső látogatók számára is.

A környékbeli iskolák igényei alapján alakították ki az új gyermeksportpályát a Városligetben – hangsúlyozta az átadón Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója.

"A környéken lévő több, mint 10 alap és középfokú oktatási intézménnyel széles körű egyeztetéseket folytattunk.

Az egyik elsődleges cél, hogy a mindennapos testnevelések órákban a környező oktatási intézményeket támogatni tudjuk"

- tette hozzá.

A tervek szerint az iskolák egy applikáción keresztül egyeztetnek majd a pályahasználatról, kényelmesen maximum 4-5 osztály fér el a területen – hangsúlyozta Máth István, a tesztelésben résztvevő Budapest Sportiroda ügyvezető igazgatója.

"Egy 200 méteres rekortán borítású négy sávos futópálya létesül, körbefoglal két multifunkcionális labdajáték pályát, ahol kosárlabdára, kispályás focira, illetve kézilabdára van lehetőség"

- mondta Máth István.

A Stefánia út - Ajtósi Dürer sor kereszteződésénél épült sportpályához a tervek szerint hamarosan mosdó, öltöző és zuhanyzó helyiséget is biztosítanak majd. A parkot a jövő héttől bárki használhatja, de tanítási időben elsőbbséget élveznek a környékbeli diákok.

A Városliget Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: ezzel nem érnek véget a Liget Budapest Projekt sporttal kapcsolatos fejlesztései, a parkrehabilitáció további ütemeiben a Liget déli, délkeleti része számos lehetőséget kínál majd az amatőr sportolók számára.

"Résztávos edzésekre a profi futók is használni fogják ezt a 200 méteres futókört. Fontos, hogy épüljön az egész Ligetet szinte átfogó futópálya, épül egy két kilométeres kivilágított pálya, és vízvételi lehetőség is lesz mindenhol.

Budapesten, de talán mondhatom, hogy Magyarországon is egyedülálló módon az öltözési, zuhanyzási, rekreációs lehetőséget is itt fogjuk ingyenesen biztosítani"

- jegyezte meg Gyorgyevics Benedek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×