INFORÁDIÓ
2021. március 7. vasárnap
Tamás

liget

sportpálya

gyerek

fejlesztés

Új sportpálya nyílik a Városligetben

Új sportpálya nyílik a Városligetben

Infostart / InfoRádió - Seres Gerda

Új sportpályát adtak át a Ligetben. A 200 méteres futókörrel körbevett labdapályák mellett kültéri fitnesz eszközöket is használhatnak jövő héttől a látogatók. Elsősorban a környékbeli iskolások járnak majd ide, de a parkrész nyitott a külső látogatók számára is.

A környékbeli iskolák igényei alapján alakították ki az új gyermeksportpályát a Városligetben – hangsúlyozta az átadón Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója.

"A környéken lévő több, mint 10 alap és középfokú oktatási intézménnyel széles körű egyeztetéseket folytattunk.

Az egyik elsődleges cél, hogy a mindennapos testnevelések órákban a környező oktatási intézményeket támogatni tudjuk"

- tette hozzá.

A tervek szerint az iskolák egy applikáción keresztül egyeztetnek majd a pályahasználatról, kényelmesen maximum 4-5 osztály fér el a területen – hangsúlyozta Máth István, a tesztelésben résztvevő Budapest Sportiroda ügyvezető igazgatója.

"Egy 200 méteres rekortán borítású négy sávos futópálya létesül, körbefoglal két multifunkcionális labdajáték pályát, ahol kosárlabdára, kispályás focira, illetve kézilabdára van lehetőség"

- mondta Máth István.

A Stefánia út - Ajtósi Dürer sor kereszteződésénél épült sportpályához a tervek szerint hamarosan mosdó, öltöző és zuhanyzó helyiséget is biztosítanak majd. A parkot a jövő héttől bárki használhatja, de tanítási időben elsőbbséget élveznek a környékbeli diákok.

A Városliget Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: ezzel nem érnek véget a Liget Budapest Projekt sporttal kapcsolatos fejlesztései, a parkrehabilitáció további ütemeiben a Liget déli, délkeleti része számos lehetőséget kínál majd az amatőr sportolók számára.

"Résztávos edzésekre a profi futók is használni fogják ezt a 200 méteres futókört. Fontos, hogy épüljön az egész Ligetet szinte átfogó futópálya, épül egy két kilométeres kivilágított pálya, és vízvételi lehetőség is lesz mindenhol.

Budapesten, de talán mondhatom, hogy Magyarországon is egyedülálló módon az öltözési, zuhanyzási, rekreációs lehetőséget is itt fogjuk ingyenesen biztosítani"

- jegyezte meg Gyorgyevics Benedek.

Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Kapcsolódó hang

Új ifjúsági, minden igényt kielégítő sportpálya nyílik a Városligetben
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018