eur:
393.79
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Metrószerelvény az Újpest-Városkapu állomáson a 3-as metró felújítása előtti utolsó napon, 2017. november 3-án. Az Újpest-Központ és a Lehel tér közötti szakasz felújítása várhatóan egy évig tart.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Hogy halad a 3-as metró felújítása?

Várhatóan 2019 elején lehet utazni a 3-as metró északi szakaszán, ahol jelenleg zajlanak a munkálatok. A főpolgármester augusztus elején közölte, az uniós támogatással már biztosan be tudják fejezni a 3-as metró rekonstrukcióját.

Továbbra is zajlik a 3-as metró északi szakaszának felújítása, ha a munkálatok a megfelelő ütemben haladnak, akkor bő egy év alatt megújulhat az Újpest-Központ, az Újpest-Városkapu, a Gyöngyösi utcai, a Forgách utca, az Árpád híd és a Dózsa György út metróállomás.

Az északi szakasz hat megállóját a Strabag újítja fel 24 milliárd forintért. Az alagút rekonstrukciója viszont már zajlik az egész szakaszon, ezért hétköznapokon este fél 9 után és a hétvégén az egész vonalon buszok pótolják a metrókat, hétköznapokon nappal a Lehel tér és az Újpest-Központ között csak pótlóbusszal lehet közlekedni.

Tarlós István főpolgármester augusztus elején azt mondta, az uniós támogatással már biztosan be tudják fejezni a 3-as metró rekonstrukcióját. A városvezető korábban az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte, hogy az év végén műszakilag végezhetnek a munkálatokkal,

várhatóan 2019 elején lehet utazni a felújított szakaszon.

Júniusban olyan hírek jelentek meg, amelyek szerint szerint a felújított régi járművek helyett új szerelvények érkeztek a 3-as metró vonalára. Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója szerint nem új kocsik érkeztek az orosz gyárból Budapestre. A BKV elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy továbbra is egyeztetnek az orosz cég vezetőivel a társaság kötbérigényéről, amely több mint egymilliárd forint lehet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×