INFORÁDIÓ
2022. június 25. szombat
Vilmos

hosszú hétvége

év

naptár

2019

munkanap

Ötnapos ünnepet is hoz 2019

Ötnapos ünnepet is hoz 2019

Infostart / InfoRádió - Fehér Anna

Jövőre hét hosszú hétvégét élvezhetnek a munkavállalók.

Elkényezteti a dolgozókat a 2019-es esztendő. Három háromnapos, három négy napos és egy öt napos hosszú hétvégének is örvendhetünk. Ezért csak három szombati munkanappal kell fizetni. A Magyar Közlönyben publikált pénzügyminisztériumi rendelet szerint augusztus 10-én, december 7-én és december 14-én kell szombaton dolgozni.

Azt, hogy milyen hatással van a sok hosszú hétvége az ország éves gazdasági teljesítményére Madár István a Portfolio elemzője mutatta be korábban az InfoRádióban. Mint mondta: rövidtávon – a havi gazdasági mutatókban – meglátszik az ünnepek és más szabadnapok hatása, éves viszonylatban azonban ezek eltűnnek. A naptárhatások közül egyedül a szökőnap befolyásolja egy gazdaság GDP-növekedését.

  • december 29-január 1 - 2019 tehát rögtön egy 4 napos hosszú hétvégével indul, amelynek utolsó napja január elseje. A gyerekeknek a téli szünet azonban január másodikáig tart.
  • Március 15-17. - az ünnep péntekre esik, így a magyar szabadságharcot három napon át ünnepelhetjük.
  • Április 19-22 - Kései lesz a húsvét, de mivel már nagypéntek is szabadnap, így négy napos lesz az ünnep. Az iskolások tavaszi szünete pedig egy nappal előbb, április 18-án kezdődik és egy nappal tovább április 23-áig tart.
  • Május 1. - A munka ünnepe fukarkodik idén, mivel május elseje szerdára esik, azon az egy napon nem kell csak dolgozni menni.
  • Június 8-10 - Pünkösd három napos lesz, pihenéssel indulhat tehát 2019 nyara.
  • Augusztus 17-20 - Az augusztus 20-ai tűzijátékra, Szent István és az új kenyér ünnepére már igen kipihent lehet mindenki, hiszen 20-a keddre esik így 17-étől egy 4 napos hosszú hétvége vár a munkavállalókra a nyárutón.
  • Október 23 - Az 56-os szabadságharc ünnepe kurta lesz. Mivel október 23-a szerdára esik, csupán egy napot szusszanhatnak a munkavállalók a hét közepén.
  • November 1-3 - Halottak napján lesz mód a távoli, vidéki sírok rendbetételére és a méltó emlékezésre, hiszen november elseje és harmadika között nem kell dolgozni menni.
  • December 25-29 - Karácsony valódi ajándékot tartogat a munkavállalóknak, idén ugyanis öt egész napot lehetnek a szeretteikkel. Lesz idő az elmélyült beszélgetésekre, sütésre, főzésre, családlátogatásra, minden ajándék kipróbálására és az ismétlésfüggők még a Reszkessetek betörőkre is szakíthatnak időt. Bár ezért az öt napért cserébe december 7-én és december 14-én szombaton is dolgozni kell.
  • Január 1 - 2020 köszöntésére azonban csak egy nap jut.

Nyitókép: Pixabay.com

Kapcsolódó hang

Hosszú hétvégék 2019-ben
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018