eur:
392.95
usd:
365.77
bux:
66585.98
2024. április 26. péntek Ervin
Tízezer és húszezer forintos bankjegyek egy pénztárcában. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot, 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Faludi Imre

Jó hírt kapnak a nyugdíjasok

Augusztusban hamarabb, már 10-én utalják a nyugdíjakat.

Alapesetben minden hónap 12-én érkeznek meg a nyugdíjak a Magyar Államkincstártól, de augusztusban hamarabb, már 10-én utalják a járandóságokat. Ennek oka, hogy a hónap 12. napja vasárnapra esik, ilyen esetben pedig előrébb hozzák a kifizetéseket, így már pénteken pénzhez jutnak az idősek - írja az mfor.hu.

Az őszi hónapokban visszaáll a rend, mivel 12-e hétköznapokra esik, de decemberben már a hónap elején megjelenik a számlákon a pénz:

az államkincstár alá tartozó Nyugdíjfolyósító Igazgatóság tájékoztatása szerint december 3-án történik az utalás.

A nyugdíj ekkor kiegészül a 3,5 százalékot meghaladó gazdasági növekedés miatt járó, jellemzően 12 ezer forintot jelentő nyugdíjprémiummal, valamint az infláció alakulása miatt járó kiegészítéssel, illetve az év végén kiosztott 10 ezer forintos Erzsébet-utalványokkal.

A nyugdíjak egy részét nem számlára utalják, hanem a Magyar Posta kézbesíti a járandóságokat. Ezek a kifizetések több napig is eltartanak, a posta tájékoztatása szerint egy hónapban 12 munkanapon át viszik ki a havi rendszerességű nyugdíjakat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×