eur:
392.63
usd:
365.72
bux:
66794.59
2024. április 26. péntek Ervin
Moszkva, 2018. július 15.A francia válogatott tagjai ünnepelnek a világbajnoki trófeával az oroszországi labdarúgó-világbajnokság Franciaország - Horvátország döntő mérkőzése után a moszkvai Luzsnyiki Stadionban 2018. július 15-én. Franciaország 4-2-re győzött.  (MTI/EPA/Abedin Taherkenareh)
Nyitókép: Abedin Taherkenareh

A foci-vb Hajdú B. István szemével - kulisszatitkok

Az orosz labdarúgó-bajnokságot profi körülmények között rendezték meg - hangsúlyozta Hajdú B. István az InfoRádió Aréna című műsorában. A vb legfontosabb meccseit közvetítő sportkommentátor kiemelte, az egyetlen nehézség az volt, hogy az oroszok közül kevesen beszélnek csak angolul, ezért a segítők fordítóprogrammal igazították útba a vendégeket.

Hajdú B. István szerint az oroszországi világbajnokság szervezése nagyon profi volt, hiszen a legtöbb ügyes-bajos dolgot - beléptetés, menekülő kapuk - a FIFA és a szervezőbizottság dirigálta le.

"Az orosz részről óriási segítőkészség mutatkozott, tehát Oroszországnak ez egy hatalmas presztízs volt, hogy jó képet alkosson magáról"

- mondta a sportriporter.

Hajdú B. István egyetlen negatívumot tudott felsorolni a vb és Oroszország kapcsán, mégpedig azt, hogy noha 150 millióan élnek az országban,

a lakosság öt és fél százaléka beszél angolul, ezért a kommunikáció elég bajos volt.

A problémát szerencsére ki tudták küszöbölni egyfajta fordítóprogrammal, ami a hangot fordította le az adott nyelvre, s így lehetett kommunikálni.

Az M4 munkatársa azt is megemlítette, hogy ő ugyan nem utazott vonattal az országon belül, de a szurkolók és újságírók számára ingyenes volt a vasúti közlekedés egy azonosítóval. A kommentátorok inkább a légi közlekedést választották.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×