eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Ásványvizet vont ki a forgalomból a Nébih

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) lakossági bejelentés alapján végzett helyszíni vizsgálatot követően elrendelte a San Benedetto Oligominerale Naturale megnevezésű, 1,0 literes PET palackos kiszerelésű ásványvíz forgalomból történő kivonását. A hatóság döntését elsősorban a termék kénhidrogénre emlékeztető mellékszaga indokolja, amely miatt az ital fogyasztásra alkalmatlannak minősül.

Egy vásárló által jelzett minőségi kifogás, továbbá élelmiszer eredetű megbetegedés gyanúja miatt végzett helyszíni vizsgálatot és hatósági mintavételt a Nébih július 5-én a San Benedetto ásványvíz hazai forgalmazójánál. A panasz szerint az ásványvíz

kénhidrogénre emlékeztető, kellemetlen mellékszaga

miatt fogyasztásra alkalmatlan. Az észrevételt a Nébih laboratóriumi vizsgálatai is alátámasztották.

A hivatal szakemberei a helyszíni szemle során azt is megállapították, hogy a fenti azonosítókkal rendelkező terméken kizárólag olasz nyelvű jelölőcímke van. Azok az élelmiszerek, amelyeken nincs magyar nyelvű jelölés, nem felelnek meg a hatályos jogszabályi előírásoknak, a vásárlók egyértelmű, közérthető tájékoztatásának hiányában nem hozhatók biztonsággal forgalomba Magyarországon.

A Nébih – a fenti élelmiszerbiztonsági és minőségi problémákra való tekintettel – elrendelte a termék forgalomból való kivonását, továbbá arra kötelezte a forgalmazó VízSztár Kft.-t, hogy

2018. július 25-ig valamennyi üzleti partnerétől hívja vissza a fenti paraméterekkel rendelkező italokat.

A hatósági intézkedés kizárólag a 2019.11.25-én lejáró szavatosságú San Benedetto Oligominerale Naturale megnevezésű, 1,0 literes PET palackos kiszerelésű ásványvizet érinti.

A Nébih felhívja a lakosság figyelmét, hogy amennyiben vásároltak ebből a termékből, semmilyen körülmények közt ne fogyasszák el.

A Nébih a közelmúltban a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott Jana eper és guava ízű üdítőital 1,5 literes kiszereléseit is kivonta a forgalomból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×