eur:
393.86
usd:
368.6
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Modulo M168 D típusú Ikarus buszok a BKV hazai gyártású metrópótló buszainak átadásán a közlekedési vállalat XI. kerületi Hamzsabégi úti telephelyén 2018. január 19-én.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Sok a hiba az elektromos buszoknál, mégse vonják ki őket

A BKV elnök-vezérigazgatója szerint nem vonták ki a forgalomból az elektromos Modulo buszokat, de azt elismerte, hogy vannak problémák a járművekkel. Bolla Tibor arról is beszélt, hogy miért egyszerre végzik el a legnagyobb villamosvonalak, a 4-6-os és az 1-es villamos rekonstrukcióját.

A BKV munkatársai olyan hibákat találtak az elektromos Modulo buszoknál, amelyeket javítani kell – így reagált Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója azokra a hírekre, amelyek szerint a társaság üzemeltetéstechnikai okok miatt ideiglenesen kivonta a forgalomból a járműveket.

A BKV elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy ezeket a buszokat támogatásból vásárolták, és nincsenek kivonva a forgalomból, de apróbb hibák jelentkeztek rajtuk. Hozzátette, hogy ilyen mondjuk az ablaktörlőlapát hibája, ami alkalmatlanná teszi a buszt a közlekedésre.

Nagyon korszerű hajtáslánc van beépítve a buszokba, de

az elektromos szerelések pontatlanságával, vagy beázásával is vannak problémák. Folyamatosan kint vannak a gyár szakemberei és megpróbálják a hibákat javítani

- mondta Bolla Tibor.

A BKV elnök-vezérigazgatója arról is beszélt, hogy miért egyszerre végzik el a legnagyobb villamosvonalak, a 4-6-os és az 1-es villamos rekonstrukcióját.

"A nyári időszakban muszáj megcsinálni olyan dolgokat, amiket nem bírna el a hétköznapi iskolaidőben való közlekedési nagyság, de a 4-6-os vonalán 24 órás üzem van, iszonyatos terhelésnek van alátéve a pálya" - mondta Bolla Tibor.

Hozzátette, hogy 10 éve építették meg a 15 tonnás pályát, de a 10 tonnás Combinót nem bírja el.

"Most kicseréljük egy olyan 15 tonnás pályára, ami valóságban is kibírja majd ezt a terhelést"

- hangsúlyozta.

Bolla Tibor eközben cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint a vitás esetekben a járművezetőket terheli a felelősség, ha az utasoknak kárigényük keletkezik.

"Az utasbiztosítás egy módja szűnt meg. A BKV felelősségéből adódó bármiféle balesetre a BKV-nak van felelősségbiztosítása, tehát ha olyan baleset történik, amit a BKV okoz, akkor természetesen az utasoknak fizet" - mondta a BKV elnök-vezérigazgatója.

Naszályi Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke beszélt korábban arról, hogy a buszsofőröknek kell viselni az anyagi felelősséget.

"A vállalat próbálja ezt a munkavállaló felelősségére áttolni és az ilyen károkat a munkavállalókkal megfizettetni, ahogy az egyéb anyagi károkat is, mondjuk a járműben keletkezett károkat is"

- mondta az érdekképviselet elnöke.

A BKV korábban azt közölte, a társaság 2012-ben azért mondta fel az utas-balesetbiztosítását, mert annak fenntartása előnytelen volt. Hozzátették: a vállalat biztosítója állja a BKV által okozott károkat a meghatározott kártérítési limit mértékéig.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×